Tunfiskbiffer med lime og koriander

Tunfiskbiffer med lime og koriander

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Billig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 4 x 110 g ferske tunfiskbiffer
  • 1 lime
  • 1 hvitløksfedd, knust eller finhakket
  • 10 ml / 2 ts olivenolje
  • 5 ml / 1 ts malt spisskum
  • 5 ml / 1 ts malt koriander
  • Ferskmalt svart pepper
  • 1 ss limesaft
  • Fersk koriander
  • Limeskiver

Tilberedning

Skrap skallet fint av limen. Press ut limesaften og sett den til side. I en bolle, bland ½ ts limeskall, hvitløk, olivenolje, spisskum, malt koriander og litt pepper for å lage en deig. Ta skinnet av tunbiffene.

Skyll tunbiffene og klapp dem tørre med et papirhåndkle. Spre deigen i et tynt lag på begge sider av tunfisken.

Varm Tefal-gryten til Thermospot-merket skifter farge. Legg tunbiffene i pannen, og trykk ned i pannen med en fiskespade for å oppnå riktig plasserte merker på den stekte fisken.

Stek i 5 minutter. Senk varmen om nødvendig. Snu tunbiffene, og stek i 5 minutter til, til fisken er gjennomstekt. La fisken tørke på kjøkkenpapir.

Serveres øyeblikkelig i et oppvarmet serveringsfat. Ha på limesaften og hakket koriander. Pynt med limeskiver.