NO-Engagement_Bandeau_934x198-(1).jpg

Vi sier det vi gjør og gjør det vi sier!

Hver eneste dag er Tefal og våre partnere engasjert i kampen for gode og meningsfulle fremskritt. Vi overholder felles verdier, som bærekraftig utvikling, like muligheter, balansert ernæring for alle og ansvarlig forbruk.

Tefal har definert fem prioriteringer for bærekraftig utvikling:

Vi skal sørge for at produksjonen følger etiske prinsipper, både i våre egen og leverandørenes fabrikker.

Tefal har også utviklet en ansvarlig personalpolitikk ut fra prinsippene om ikke-diskriminering og respekt for mennesker. I denne sammenhengen legger Tefal stor vekt på å skaffe de ansatte en trygg arbeidsplass.

Vi har utviklet en ansvarlig personalpolitikk ut fra prinsippene om ikke-diskriminering og respekt for mennesker. I denne sammenhengen legger vi stor vekt på å skaffe de ansatte en trygg arbeidsplass.

Vi skal bidra med hjelp til lokalsamfunnene der vi opererer, og opptre som en ansvarlig økonomisk partner. Vi skal hjelpe lokale foretak til økt vekst, støtte lokale organisasjoner som bekjemper sosial eksklusjon eller delta i offentlige debatter om helse og ernæring.

Dagens forbrukere etterlyser produkter som tar høyde for helse og sikkerhet. Det derfor viktig for oss å lage produkter som varer lenge, og som gjør det mulig å tilberede sunn og velsmakende mat.

Vi har også integrert miljøhensyn i hvert trinn av produksjonsprosessen, fra helt fra forskningsstadiet til et produkt når slutten av sin levetid, inkludert produksjon, transport og bruk.

Tefal legger stor vekt på at sosiale og økonomiske prinsipper og miljø er en del av det å være en leder i markedet innen husholdningsprodukter.


 

 

Ny matlaging er sunn matlaging

Ernæring er mye mer enn bare å blande ingredienser sammen. Ingrediensene og måten du tilbereder maten på spiller en viktig rolle når lager mat. For å forstå sunn matlaging er det viktig å lære hvordan man tar vare på ingrediensenes næringsverdi og kvalitet (smak, konsistens og duft). Smarte kjøkkenprodukter vil hjelpe deg med dette.

Tre faktorer er viktige i et sunt og balansert kosthold:

 • Mindre olje gir lett, sunn tilberedning
 • God temperaturkontroll gjør at ingrediensene beholder sin smak
 • Jevn varmefordeling gir raskere resultater
 •  

Det berømte Non Stick-belegget i Tefals stekepanner gjør bruk av olje i stekingen overflødig, og dette er en stor ernæringsmessig fordel.
Med vår Thermo Spot-teknologi vil du enkelt mestre kunsten med å steke ved riktig temperatur. Den vil gjøre deg til en sann kokk!

Trygghet

I en tid der forbrukerne er mer helse- og miljøbevisste enn noen gang, garanterer miljø- og helseinformasjonen at non-stick-beleggene på våre produkter er fullstendig trygge.

Vi er stolte av disse forpliktelsene.

SE PRODUKTENE

Trygge og pålitelige produkter

Samtlige enheter i SEB-konsernet, inkludert Tefal, oppfyller miljøkravene i ISO-standarden 14001. Alle nye industri- eller logistikkenheter skal gjennomgå en spesifikk analyse for å få godkjent eller oppnå overensstemmelse med denne standarden.

Den viktigste Tefal-produksjonsenheten ligger i Rumilly, Frankrike. Den produserer 45 millioner enheter hvert år. Som en del av vårt mål om en bærekraftig utvikling tar vi sikte på å redusere miljøeffektene hver år. Derfor lot vi ENSAM (den franske tekniske høyskolen) evaluere hele produksjonssyklusen for en stekepanne, og evalueringen ble godkjent av QUANTIS-selskapet.

Gjennom denne evalueringen kunne vi blant annet bevise at vi tar høyde for hele produktets levetid: Den reelle miljøeffekten til en Non Stick-stekepanne fra Tefal er vesentlig lavere enn for en stekepanne med keramisk belegg, dersom de to produktene er laget under like betingelser.

Vi bestreber oss på å lage produkter som kan følge deg i lang tid og som kan bidra til gleden ved å lage lekker mat, samtidig som du tar vare på miljøet.

 

LAST NED FILEN

 

Gi barn smilet tilbake

Vi har hvert år siden 2010 lansert et nytt produktprogram til støtte for UNICEFs ernæringsprosjekter.

Hver gang vi selger ett av det utvalgte produktene, gir Tefal minst 1 euro til UNICEF. De innsamlede midlene går til å gi underernærte barn pleie, kosttilskudd og mat med behandlingseffekt, samtidig med at foreldrene får undervisning i gode ernæringsvaner.

Vi har gitt UNICEF over 1,5 millioner euro siden 2010. I 2011 støttet vi barn fra Madagaskar, og barn fra India og Sør-Afrika året etter. I 2013-2014 omfattet programmet underernærte barn i Burkina Faso.

Du kan også bidra og hjelpe underernærte barn ved å kjøpe ett av produktene som inngår i vårt partnerskap med UNICEF:
 • Koke-/stekeutstyr: stekepanner, gryter osv.
 • Strykejern
 • Vekter

Oppdag våre ECODESIGN-produkter

Vi i Tefal ønsker å utvikle produkter som hjelper deg med å lage lekre måltider for familie og venner. Samtidig ønsker vi å bidra til å beskytte miljøet, og derfor har vi utviklet en rekke resirkulerte produkter.

Vi innførte vår miljøansvarlige politikk i 2010 ved å koble sammen økologi og gastronomi. Vi lanserte Natura-produktene og Enjoy-stekespadene, som består henholdsvis av 100 % og 95 % resirkulert aluminium. Vi lanserer stadig nye, miljøvennlige produkter, og er stolte av vår første serie med bakeutstyr av 100 % resirkulert aluminium.

100 % resirkulert aluminium har tre sentrale fordeler:

 • Energisparing: fordi produksjonen krever 95 % mindre energi enn vanlig aluminium.
 • Beskyttelse av verdens aluminiumsressurser: 1 tonn resirkulert aluminium bidrar til å spare 4 tonn bauxitt. De naturlige ressursene minsker ikke, og mengden med nedgravd avfall reduseres. Det er et lite skritt for våre kjøkken, men et stort sprang for jorda.
 • Perfekte resultater: Med jevn varmefordeling og rask oppvarming, garanterer resirkulert aluminium samme gode resultat som klassiske panner og kjeler.
 •  

Vi i Tefal har besluttet å stille opp for miljøet og kloden vår, og ta vare på naturressursene. Med resirkulert aluminium bidrar vi til å beskytte kloden!

SE MER