Tiramisu hvit sjokolademousse

Tiramisu hvit sjokolademousse

Dessert

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Middels

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

  • 4t00

    Hviletid

Ingredienser

  • 8 ladyfingerkjeks
  • Bittert kakaopulver til garnityr
  • 15 g amaretto (eller rom)
  • 13 g sukker
  • 140 g hvit sjokolade
  • 25 g sukker
  • 17 cl melk
  • 14 cl kjølt fløte
  • 14 g maisstivelse
  • 1 vaniljestang
  • 2 eggeplommer
  • 0,8 g agarpulver (1 strøken ts)

Tilberedning

Hvit sjokolademousse Bland sukkeret og eggeplommene. Tilsett maisstivelsen som agaren er lagt til, og bland godt for å unngå klumper. Legg til melken gradvis, og sett til smak med vaniljefrøene (del vaniljestangen og skrap ut frøene). Sett blandingen i en kasserolle.

Kok på middels sterk varme og rør rundt hele tiden til blandingen størkner. Reduser varmen. Tilsett hvit sjokolade. Fortsett å varme opp og blande til sjokoladen smelter. Dekk til med plastfolie (som er i kontakt med fløtens overflate for å hindre snerk). Sett til kjøling (men ikke i kjøleskapet).

Visp opp fløten. Når den hvite sjokoladekremen er nesten kald, tilsetter du den piskede fløten i 2 deler. Ha kremen i en sprøytepose. Settes til total kjøling i kjøleskapet. Varm opp kaffe og sukker for å lage sirup. Tilsett alkohol for å gi smak. Settes til kjøling.

Dynk kjeksene i sirupen og fordel dem på ramekinene, eller ta dem over i et serveringsfat. Hell den hvite sjokolademoussen forsiktig over ladyfingerkjeksene.

Dryss på bittert kakaopulver like før servering.

Skrell ananasen og fjern den fibrøse kjernen. Kutt i 8 deler. Smelt 30 g smør. Tilsett sukkeret. Brun ananasskivene i sukkeret.