Kanelboller

Kanelboller

Dessert

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Middels

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

  • 3t00

    Hviletid

Ingredienser

  • Deig:
  • 200 g mel
  • 30 g strøsukker
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 9 g fersk gjær
  • 0,75 dl melk
  • 80 g egg
  • 30 g romtemperert smør
  • Fyll:
  • 80 g romtemperert smør
  • 80 g brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • Glasur:
  • 30 g melis
  • 50 g kremost
  • Saften av en halv sitron

Tilberedning

Gjør klar deigen: Ha mel, sukker og kanel i en foodprosessor, med salt på den ene siden og bakepulver på den andre. Pass på at saltet og bakepulveret ikke berører hverandre. Begynn å elte. Ha i melken og deretter 75 g egg (spar 5 g til pensling). Elt til en jevn og myk deig. Ha deretter i smøret, og elt til det er blandet inn. Fortsett deretter å elte i 5 minutter til.

Form deigen til en ball, legg den i en bolle og dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. La deigen heve i minst 1 time og 30 minutter, helst ved 25 °C. Deigen skal bli dobbelt så stor.

Ta ut deigen og elt den for hånd for å fjerne luftbobler. Legg den i kjøleskapet i ca. 15 minutter, så blir den enklere å forme.

Forbered fyllet i mellomtiden. Bland smør, brunt sukker og kanel i en bolle. Legg deigen på en lett melstrødd benk. Kjevle den ut til en rektangulær form på ca. 35x20 cm, og smør kanelsmøret oppå. Rull sammen deigen og la den stå i kjøleskapet i ca. 15 minutter.

Ta ut deigen og skjær den i seks skiver. Legg tre skiver i hver miniform, og la deigen heve i 1 time ved romtemperatur.

Varm opp ovnen til 180 °C.

Pensle deigen med resten av egget, og stek i 25 minutter.

Gjør klar glasuren: Ha alle ingrediensene i en bolle og visp i noen minutter til en jevn blanding. Hell glasuren over bollene, enten mens de er varme eller når de er helt avkjølt.