Kamskjell pakket i prosciutto-skinke med basilikumpesto

Kamskjell pakket i prosciutto-skinke med basilikumpesto

Hovedrett

  • 16

    Bit(er)

  • Dyrt

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 kopper (500 ml) ferske pakkede basilikumblader
  • 1/4 kopp (50 ml) ristede furunøtter (ca.)
  • 2 ss (30 ml) sitronsaft
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 ts (2 ml) hver av salt og pepper
  • 1/4 kopp (50 ml) olivenolje
  • 500 g kamskjell, ca. 16
  • 4 skiver prosciutto-skinke

Tilberedning

Ha basilikum, furunøtter, sitronsaft, hvitløk, salt og pepper i en foodprocessor. Trykk til det hele er finhakket. La motoren gå, og hell langsomt på olivenolje til den er godt blandet med tilberedningen. Sett tilberedningen til side.

Klapp hvert kamskjell tørt med et papirhåndkle. Kutt hver prosciutto-skinke i 4 lange strimler. Ha en prosciutto-strimmel rundt hvert kamskjell og fest den med en tannpirker.

Velg programmet “Fisk/skalldyr” og trykk på “OK”. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du kamskjellene på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen går over til fargen oransje. Dekk hvert kamskjell med en klatt pesto og et par ekstra furunøtter.

Tips: Kamskjellene er en elegant appetittvekker. Eller, for en forrett, bland litt pesto med varm, kokt pasta og topp med kokte kamskjell. Hvis pestoene dekkes godt til, kan de oppbevares i kjøleskapet i opptil 5 dager. Bruk pesto som smakstilsetning til stekt kylling, pølser eller som smørbrødpålegg.