Indrefilet med sopp og blåost

Indrefilet med sopp og blåost

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 4 indrefileter, ca. 150 g hver
  • 1 ts (5 ml) salt og pepper, delt
  • 1 ss (15 ml) smør
  • 250 g hakket cremini-sopp
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1/2 ts (2 ml) tørkede timianblad
  • 2 ss (30 ml) balsamicoeddik
  • 1/4 kopp (50 ml) finhakkede, ferske persilleblader
  • 30 g blåost, smuldret

Tilberedning

Klapp biffene tørre med papirhåndkle. Krydre biffene med halvparten av saltet og pepperen.

Velg programmet “Rødt kjøtt” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du biffene på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen har skiftet til fargen på ønsket steking: gul for lettstekt, oransje for medium stekt og rød for gjennomstekt. Flytt biffene til et fat og dekk med folie. La dem stå i 5 minutter før kutting.

Smelt i mellomtiden smøret i en stor ikke-klebende gryte på middels varme. Ha i soppen, hvitløken, timian og resten av saltet og pepperen. Stek i 5 minutter eller til biffene er brunet og møre. Rør rundt av og til. Rør inn balsamicoeddiken. Ta biffene bort fra varmen, og ha på persillen. Server biffene med soppblandingen og den smuldrede blåosten.

Tips: Luftige, mosede poteter og myke, sprøstekte grønne bønner er perfekt tilbehør til dette enkle, men elegante måltidet. Indrefilet er svært tynnskåret og kan bli tørr hvis den stekes for lenge. Du oppnår best resultater ved å unnlate å steke mer enn medium.