Spinatsalat

Spinatsalat

Forrett

  • 4

    Antall personer

  • Billig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

Ingredienser

  • 12 skiver bacon
  • 1/2 kopp sidereddik
  • 3 ss canolaolje
  • 1 ts sukker
  • 1/4 ts tørr sennep
  • 1 pund spinat, kuttet eller revet i små biter
  • 1/2 kopp rødløk, skåret i tynne skiver og der skivene er delt i to

Tilberedning

Vi bruker ekte bacon i denne oppskriften, men svært lite baconfett.

Stek baconet på middels til sterk varme i sautépannen til det blir sprøtt. Hell av fettet ofte. Ta til side 2 ss fett.

Klapp det stekte baconet tørt med papirhåndklær og fjern alt fettet for hånd. Brekk eller kutt det gjenværende tynne baconkjøttet uten noe synlig fett i 2,5 cm lange stykker (hvis baconet allerede er stekt, klipper du av det synlige fettet).

Ta en liten bolle og ha i eddik, olje, sukker, sennep og de 2 teskjeene baconfett du satte til side. Bland godt.

Sett spinaten i en salatbolle, tilsett bacon og løkskiver, hell på dressingen, og bland. Ha på salt og pepper for å smake. Garner med oliven.

For å variere kan du legge til en 200 ml boks tørkede mandariner, 1/2 kopp smuldret fetaost, en håndfull solsikkefrø eller delte hardkokte egg og krutonger.