Kamskjell à la provençale

Kamskjell à la provençale

Forrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Hard

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 liten løk, finhakket
  • 560 g tomater, skrellede, uten frø og skåret i skiver
  • 1 ss olje
  • 3 ss usaltet smør
  • 20 kamskjell, ferske eller frosne, klappet tørre
  • 8 hvitløksfedder, finhakket
  • 1 ss finhakket fersk persille
  • 1 ss ferske brødsmuler
  • Fersk persille med flate blader, til garnering

Tilberedning

Varm olivenoljen på lav varme i en ikke-klebende gryte.

Tilsett den hakkede løken og kok langsomt med lokket på i 5 minutter eller til blandingen blir myk og gjennomskinnelig.

Tilsett tomatene og kok så uten lokk i 20 minutter til blandingen blir tykk og kjøttfull. Rør av og til rundt.

Varm oljen i en gryte, og tilsett smøret på sterk varme. Når smøret har smeltet og freser, legger du kamskjellene i pannen og steker på sterk varm i 2 minutter på hver side.

Ta bort kamskjellene og tørk av overflødig olje på krøllede papirhåndkler.

Tilsett hvitløk i den varme gryten, og rør rundt (ikke på varmen).

Tilsett persille og brødsmuler, og bland godt.

Ved servering setter du litt tomat i midten av fatet og plasserer fem kamskjell rundt. Topp med hvitløkblandingen, og server øyeblikkelig. Pynt med parsillebladene.