Enkel tomatpasta

Enkel tomatpasta

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Billig

    Kostnad

  • Svært lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2-3 hvitløksfedder, skrellet og finhakket
  • Olivenolje
  • 1 liten bunt basilikum, der bladene er plukket av og stilkene finhakket
  • 1 fersk rød chili
  • 2 x 400 g bokser italienske plommetomater av god kvalitet
  • Sjøsalt og ferskmalt svart pepper
  • Rødvinseddik
  • 455 g tørket pasta
  • 1 stor håndfull nyrevet parmesan

Tilberedning

Fres hvitløken varsomt i litt olivenolje med de kuttede basilikumstilkene og hele den ferske røde chilien. Stikk et hull i chilien med en kniv så den ikke eksploderer under fresingen!

Sett til tomatene (la dem være hele foreløpig). Krydre lett med sjøsalt og ferskmalt svart pepper, og la varsomt syde i 30 minutter

Ta bort chilien, og bryt og mos tomatene med en skje. Strø om nødvendig på mer salt og pepper, og tilsett litt rødvinseddik for å gi retten litt ekstra smak. Rør inn de plukkede basilikumbladene.

Ha i mellomtiden pastaen din i pastagryten med saltet kokende vann. Kok i henhold til instruksene på pakken, og sil av vannet.

Tilsett sausen, og bland til den dekker pastaen jevnt. Serveres med godt med påstrødd parmesan.