Grillet roastbiff med chimichurri-saus

Grillet roastbiff med chimichurri-saus

Hovedrett

  • 2

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 ss (30 ml) rødvinseddik
  • 1 ss (15 ml) sitronsaft
  • 4 hvitløksfedder, svært finhakket
  • 1 ts (5 ml) salt og pepper, delt
  • 1/2 ts (2 ml) paprikaflak
  • 1 laurbærblad
  • 3 ss (45 ml) olivenolje
  • 1/2 kopp (125 ml) svært finhakkede, ferske persilleblader
  • 2 entrecôter, ca. 175 g hver

Tilberedning

Bland eddiken med sitronsaft, hvitløk, halvparten av saltet og pepperen, paprikaflakene og laurbærbladet. Vispes i olivenolje til godt blandet; rør inn persillen. La stå i minst 15 minutter; kast laurbærbladet.

Klapp i mellomtiden biffene tørre med papirhåndkle. Strø gjenværende salt og pepper på begge sider av hver biff.

Velg programmet “Rødt kjøtt” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du biffene på risten og lukker lokket.

Stek til indikatorlampen har skiftet til fargen på ønsket steking: gul for lettstekt, oransje for medium stekt og rød for gjennomstekt. Flytt biffene til et fat og dekk med folie. La dem stå i 5 minutter. Server biffene med chimichurri-saus på siden.

Tips: Nyt en middag inspirert av sensommerens innhøsting ved å servere biffene med mais i maiskolbe og ferske hakkede tomater. Erstatt om ønskelig entrecôten med en annen førsteklasses grillstek som f.eks. ytrefilet.