Kyllingspyd i gresk stil

Kyllingspyd i gresk stil

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 ss (30 ml) olivenolje
  • 2 ss (30 ml) sitronsaft
  • 2 ts (10 ml) tørkede oreganoblad
  • 1 ts (5 ml) fint revet sitronskall
  • 3/4 ts (4 ml) hver av salt og pepper
  • 1/2 ts (2 ml) malt paprika
  • 6 hvitløksfedd, hakket
  • 4 kyllingbryst uten ben og hud, skåret i store stykker
  • Tzatziki-saus

Tilberedning

Visp oljen med sitronsaft, oregano, revet sitronskall, salt, pepper, paprika og hvitløk i en stor bolle. Ta frem kyllingen og sett den godt inn med blandingen. Tre kyllingen inn på 20 cm trespyd.

Velg programmet “Fjærkre” og trykk på “OK”. Smør stekeplatene inn med litt stekespray. Når den lilla indikatorlampen har sluttet å blinke, legger du spydene på risten og lukker lokket.

Stek puljevis til indikatorlampen går over til rød farge. Server kyllingspydene med tzatziki-saus på siden.

Tips: Server spydene på en bunn av kokt, krydret ris, med en gresk salat. Server kyllingen på et pitabrød dekket med tzatziki, hakkede tomater, agurk og rødløk for en tradisjonell middelhavswrap.