Fylte tomater med urter

Fylte tomater med urter

Hovedrett

  • 5

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 5 faste bifftomater eller store faste tomater 300 g lammeskulder
  • 100 g tørt brød
  • 50 ml (3 ss) varm melk
  • 1 løk (skrellet)
  • 1 knust hvitløksfedd
  • Knapt 2,5 ml (¼ ts) fersk hakket timian
  • Knapt 2,5 ml (¼ ts) fersk hakket rosmarin
  • 15 ml (1 ss) tomatpuré
  • 5 ml (1 ts) Worcestershire-saus
  • Et par korianderskudd
  • Salt og pepper
  • Olivenolje.

Tilberedning

Dypp brødet med skorpen ned i melken.

Vask tomatene, men la stilkene være på.

Kutt av toppene og sett dem til side.

Grav ut innsiden av tomatene med en teskje. Ha salt på innsiden av tomatene.

Snu dem rundt og la dem tørke på absorberende kjøkkenpapir.

Sil av melkerester fra brødet.

Hakk opp kjøttet i terninger på 2,5 cm.

Fjern overflødig fett eller brusk.

Sett på bladet av rustfritt stål.

Tilsett løk, hvitløk og persille.

Bruk hastighet 2 i 10-15 sekunder til kjøttet er finhakket. Legg til kjøtterningene, det avsilte brødet, timian, rosmarin, tomatpuré, Worchestershire-saus og krydder.

Bruk hastighet 2 i 20-30 sekunder for å oppnå en fin kjøttdeig med tynnskårne løkskiver.

Fyll tomatene med kjøttblandingen.

Legg dem i et ovnssikkert fat, sett toppene på og sprøyt på litt olivenolje.

Stek dem i en forhåndsvarmet ovn på 220 °C, på “7”, i ca. 40-45 minutter.

Serveres øyeblikkelig.