Risotto med reker

Risotto med reker

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Middels

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 200 g arborio eller carnaroli-ris
  • 20 reker
  • 50 g parmesan
  • 100 g mascarpone (eller kremost)
  • 10 cl tørr hvitvin
  • 5 cl olivenolje
  • 1 l rekebuljong (eller grønnsaksbuljong)
  • 75 g sjalottløk
  • Noen korianderskudd
  • Salt og pepper

Tilberedning

Skrell sjalottløkene og kutt dem i små biter. Kutt opp et par korianderblader. Pill rekene. Kutt rekene i tre (unntatt 8 reker som skal brukes til pynt).

Varm opp buljongen i gryten. Varm opp oljen og brun rekene i wokpannen (hele reker og oppskårne biter). Ta dem opp.

Sett tilbake med sjalottløkene. Glaser dem - unngå å brune dem for mye. Legg i risen. Blant godt, og sauter rekene til de blir gjennomskinnelige.

Tilsett hvitvin. Bland ved å skrape av stekesjyen, og fortynn. Ha i buljongen øse for øse mens du rører rundt hele tiden. Når risen er kokt, tilsett kremen, korianderen og de hakkede rekene.

Bland. Grater parmesanen på toppen. Legg de hele rekene på plass. Dekk og la stå i 3 minutter før du serverer.