Sprø kamskjellboller med pistasie og parmesan

Sprø kamskjellboller med pistasie og parmesan

Forrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Hard

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 8 kamskjell
  • 80 g hel parmesan
  • 40 g usaltede pastasienøtter
  • 5 cl pistachio-olje
  • 3 stk. filodeigflak (1 flak for 3 boller)
  • 20 g smør
  • 2 cl vegetabilsk olje
  • Salt og pepper

Tilberedning

Kutt pistasienøttene grovt. Skjær osten i tynne remser. Mariner kamskjellene i litt pastasieolje, og krydre med salt og pepper. Smelt smøret og bland det med olje.

Fukt filodeigflakene med denne blandingen.

Kutt filodeigflakene i tre 1/3-sirkler. Sett en liten pistasienøtt i midten av hvert stykke filodeigflak.

Plasser et kamskjell på toppen. Garner med parmesanremser. Tett til for å danne en bolle rundt kamskjellet. Stek. Begynn med ostesiden. Stek på hver side til bollene blir gyldne.

Serveres med ruccola eller mesclun-salat.