Småkaker med smeltet sjokolade i midten

Småkaker med smeltet sjokolade i midten

Dessert

  • 6

    Antall personer

  • Billig

    Kostnad

  • Svært lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 4 egg
  • 50 g mel
  • 150 g sukker
  • 90 g mørk sjokolade
  • 90 g smør
  • 1 kopp glasursukker

Tilberedning

Smelt smøret og sjokoladen sammen i et varmt bad.

Skill eggehvitene og -plommene.

Ha sukkeret på eggeplommene og rør godt rundt: Hvis du ikke gjør det, kan sukkeret komme til å “koke” eggeplommene. Rør svært godt rundt til du oppnår en svært fløteaktig tekstur.

Ha så på melet.

Når blandingen av smør og sjokolade har smeltet, legger du den til i deigen og rører godt rundt.

Ha en klype salt på eggehvitene, og visp dem til de blir stive. Når de er veldig stive, rører du dem langsomt inn i blandingen.

Hell blandingen ned i rommene på Proflex-muffinsbrettet (ikke mer enn 2/3 av den totale høyden - muffinsene øker i volum når de bakes).

Bak på termostat 7 i 25 minutter.

La muffinsene kjøles godt ned før du tar dem ut av formen.

Hvis du vil, kan du dekorere med glasursukker.