Grytebrød med frø

Grytebrød med frø

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

  • 2t30

    Hviletid

Ingredienser

  • 500 g mel + 1 teskje ekstra
  • 3,1 dl varmt vann
  • 16 g salt
  • 20 g fersk gjær
  • 3 ss frøblanding (valmue, sesam, solsikke)

Tilberedning

Smuldre gjæren i en liten bolle, ha i 1 spiseskje lunkent vann og rør til en jevn blanding.

Ha mel, frø og varmt vann i bollen. Elt til en jevn deig.

Ha i bakepulveret og bland det inn.

Ha i salt og elt til deigen er jevn og myk og slipper kanten av bollen.

Form deigen til en ball, og dekk bollen med en fuktig klut. La deigen heve i romtemperatur i 1 time og 30 minutter. Deigen skal heve til dobbel størrelse.

Ta ut deigen og elt den forsiktig.

Legg bakepapir i bunnen av gryten.

Legg deigen i gryten, sett på lokket og la deigen heve i 30 minutter i et varmt rom eller i en varm ovn som er slått av.

Ta av lokket og lag noen snitt på toppen av deigen. Dryss litt mel over deigen.

Sett på lokket igjen, og stek i 40 minutter ved 230 °C. Sett deigen i ovnen før du slår på varmen.

Ta av lokket og stek i 5 minutter til brødet har fått en brun stekeskorpe.

Ta ut brødet og avkjøl det på rist."