Smakfull bœuf bourguignon

Smakfull bœuf bourguignon

Hovedrett

  • 4

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Hard

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 400 g høyrygg
  • 400 g flatbiff av storfe
  • 200 g bacon
  • 2 løk
  • 4 gulrøtter
  • 17 sjampinjonger
  • 8 små sylteløk
  • 40 g smør
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 flaske Burgund-vin
  • 1 spiseskje solsikkeolje
  • Persille
  • Salt og pepper

Tilberedning

Kutt kjøttet i store terninger på 4–5 cm.

Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Hakk løken.

Kutt bacon i store strimler.

Del sjampinjongene i to.

Varm oljen i gryten, ha i smøret og brun kjøttbitene.

Ta ut kjøttet.

Stek den hakkede løken og gulrøttene i gryten i 10 g smør.

Legg i kjøttet, ha i hvitløk (uskrelt) og hell i vinen. Kok opp, senk varmen og la det trekke med lokket på i 2 timer og 30 minutter på lav varme.

Ta ut kjøttet og lag sausen.

Stek bacon, løk og sopp i resten av smøret. Sett til side.

Hell sausen i gryten og kok i 10 minutter på middels varme.

Ha i kjøttet og deretter garnityret, varm opp i 5 minutter og server bœuf bourguignon med potetmos, toppet med hakket persille.