Rask laksegryte

Rask laksegryte

Hovedrett

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Svært lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 1 purre
  • 2 gulrøtter
  • 10 sjampinjonger
  • 2 kandiserte sitroner
  • 1 sjalottløk
  • 20 g lettsaltet smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 4 dl grønnsaksbuljong
  • 1,5 dl kremfløte
  • 1 eggeplomme
  • 400 g laksefilet uten skinn
  • Dill
  • Salt og pepper

Tilberedning

Skjær den hvite delen av purren i små skiver.

Skrell gulrøttene og skjær dem i små biter.

Skjær soppen og de kandiserte sitronene i to.

Finhakk sjalottløken.

Kutt laksen i store terninger.

Varm oljen i gryten, ha i smøret og stek purre, gulrøtter, sopp, sitron og sjalottløk over middels varme i 5 minutter. Rør ofte, slik at garnityret ikke blir brent.

Ha i hvitvinen og kok i 5 minutter, slik at halvparten koker bort.

Ha i grønnsaksbuljongen og kok opp. Senk deretter varmen og kok med lokket på i 12 minutter.

Bland fløten med eggeplommen i en bolle, krydre med salt og pepper og hell fløten i gryten. Kok på veldig lav varme i 3 minutter.

Ha i laksebitene og kok i 5 minutter til med lokket på.

Server med ris, og topp med fersk dill.