Ovnsbakt flaskegresskar med crumble

Ovnsbakt flaskegresskar med crumble

Hovedrett

  • 2

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • Smuldredeig:
  • 20 g mel
  • 5 g bokhvetemel
  • 25 g malte mandler
  • 25 g lettsaltet smør
  • 20 g solsikkefrø
  • 1 ss fersk timian
  • Fyll:
  • 160 g flaskegresskar
  • 160 g neper
  • 20 g smør
  • 4 ss fløte
  • Salt og pepper

Tilberedning

Varm opp ovnen til 180 °C.

Bland sammen alle ingrediensene til crumble i en bolle med hendene til blandingen ligner brødsmuler. Sett i kjøleskapet.

Kutt flaskegresskare og neper i små terninger.

Varm smøret i en stekepanne, og stek flaskegresskar og neper over middels varme i 5 minutter. Ta bort fra platen og krydre.

Fordel grønnsaksbitene i miniformene og hell på fløten.

Sett på lokket og stek i 15 minutter.

Ta av lokket, strø over smuldredeigen og varm opp igjen (uten lokk). Stek i 20 minutter.

La retten hvile i 5–10 minutter før servering.