Ovnsbakt egg med ricotta og spinat

Ovnsbakt egg med ricotta og spinat

Forrett

  • 2

    Antall personer

  • Billig

    Kostnad

  • Svært lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 1 sjalottløk
  • 100 g ricottaost
  • 90 g kremfløte
  • Revet skall fra en halv appelsin
  • 200 g fersk spinat
  • 1 ts olivenolje
  • 20 g lettsaltet smør
  • 2 egg
  • Salt og pepper

Tilberedning

Varm opp ovnen til 180 °C.

Finhakk sjalottløk og revet skall fra en halv appelsin.

Bland ricotta og fløte i en bolle. Ha i hakket sjalottløk, revet appelsinskall og krydder.

Varm olivenoljen i en stekepanne, og ha deretter i smøret. Ha i spinaten. Ha i bladene. Krydre.

Fordel spinaten i de to miniformene, ha i fløten.

Knekk et egg i hver miniform.

Sett lokkene på formene, og stek i 10 minutter.

Server straks.