Brukermanual og vanlige spørsmål VITACUISINE COMPACT

Referanse : VS400334

Instruksjoner og håndbok
Ofte stilte spørsmål
Ja, du kan absolutt varme opp mat. Still tidsuret til rundt ti minutter (dette er avhengig av typen mat) og sørg for at det er nok vann i tanken.
Med tiden kan de naturlige saftene fra matvarer i sterke farger, som for eksempel gulrøtter og rødbeter, misfarge saftoppsamleren. Dette er normalt. Den kan vaskes med sitronsaft rett etter matlaging.
Vi anbefaler at du legger de største bitene med mat, som trenger lengst koketid, i den laveste kurven.
Ingrediensene ligger svært tett og har ulik tilberedningstid: Prøv å forlenge tilberedningstiden.
For mange ingredienser kokes sammen: Sett ingrediensene som er størst og ingrediensene med lengst tilberedningstid i den nedre skålen.
Prøv å ikke fylle for mye i dampskålene.
Avkalk apparatet.
Skjær ingrediensene i små biter.
Maten smaker mye mer når den tilberedes i en dampkoker, og derfor bør alle krydder brukes sparsomt.
Hvis nødvendig, kan du drysse det lett på maten, eller tilsette krydder til dampvannet for å tilsette smak.
Ja. Du bør aldri forlate et småelektrisk apparat uten tilsyn mens det er i bruk. Men du er ikke nødt til å se på dampkokeren hele tiden. Det er bare å stille tidsuret og så vil klokken gi deg beskjed om når maten er klar til å spises. Det er ingen risiko for å brenne maten og det er ikke behov for å røre i den.
Forsiktig: Ikke glem å ha vann på tanken.
Alle saftene fra den dampede maten blir samlet i saftoppsamleren. Dette kan brukes som basisingrediens i kraft og sauser.
Hvis tilberedningstiden er forskjellig for maten i hver av bollene, må du begynne å koke maten som krever mest tid i den nedre bollen og deretter tilsette de(n) øvre bollen(e) mens kokingen pågår for å fullføre kokesyklusen.
Alle grønnsaker kan dampes mens de er frosne.
Vi anbefaler kun å bruke hermetiske eller ferdigkokte belgfrukter og bønner i dampkokeren. Væsken må rennes av og de må skylles og deretter plasseres i dampkurven. De trenger ikke bløtlegges eller kokes først.
Ja, du kan dampe dem i en dampkoker. Det tar like lang tid som hvis du dampet/småkokte dem i en kasserolle. Fortsett med å kontrollere vannivået og fylle på.
Ja – hvis dampkurvene har avtakbare bunner, da kan du fjerne bunnen fra kurv to og tre og plassere en liten, hel kylling i den nederste av dampkurvene, klar til å dampkokes.
Ja, for å gi kjøtt, kylling og fisk en deilig og saftig smak, kan du marinere dem et par timer før du damper dem.
For oppskrifter med lang tilberedningstid, må du fylle vannbeholderen på nytt under tilberedning. For å fylle vannbeholderen, bruk ovnshansker til å fjerne lokk og dampkurv. Løft forsiktig og tøm ut vann som har samlet seg i juiceoppsamleren. Fyll så vannbeholderen med kaldt, ubehandlet vann fra kranen.
Tilberedningstiden er den samme uansett om du bruker ett eller to nivåer. Unngå å legge maten for tett på det første nivået for å sikre at dampen når det andre nivået.
Du legger bare eggene i dampkurven. Koketiden er tolv minutter for seks hardkokte egg, åtte minutter for seks bløtkokte egg.
Ikke ta på bollene og småklassene under kokingen, og ikke ta på apparatet når det produserer varme, du må alltid stoppe det først.
Ikke flytt apparatet når det inneholder varm væske eller mat.
Bruk alltid verne hansker når du håndterer bollene og småglassene etter koking.
Prøv å tilsette friske urter, sitron, hvitløk, appelsiner eller til og med løk direkte i maten.
For å tilsette smak til kylling, kjøtt og fisk som er laget med marinade, kan du bruke grillsaus eller krydderblandinger.
Ja, særlig når det gjelder oppskrifter med lang koketid.
Du må også overvåke vannstanden under kokingen i tilfelle du må fylle på mer.
Noen oppskrifter krever bruk av plastfolie til beskyttelse, for å unngå kondens og beskytte skjøre matvarer.
Velg en plastfolie spesielt for koking eller for bruk i mikrobølgeovn.
Unngå aluminiumsfolie som har en tendens til å øke koketiden.
Hell risen i risbollen og fyll den med vann.
Sett risbollen i dampkurven eller i den største bollen og start kokingen.
Ja, de kan vaskes i oppvaskmaskin, men det er best å vaske dem på laveste varmeinnstilling eller forvaskinnstilling.
Ja, det må avkalkes hver 7. til 10. gang det brukes. For å gjøre dette fyller du bare vanntanken med 1/3 hvit eddik og 2/3 vann.
La det virke kaldt over natten.
Skyll innsiden av vanntanken flere ganger med varmt vann.
Bruk aldri slipende rengjøringsprodukter.
I gjennomsnitt anbefaler vi at du avkalker apparatet hver 7. til 10. gangs bruk for å opprettholde en effektiv strøm av damp og forlenge levetiden til produktet.
For å gjøre dette fyller du bare vanntanken med 1/3 hvit eddik og 2/3 vann.
La stå kaldt og virke over natten.
Skyll innsiden av vanntanken flere ganger med varmt vann.
Bruk aldri slipende rengjøringsprodukter.
Apparatet har ikke blitt avkalket etter sju til ti gangers bruk: Det må avkalkes.
[Sjekk 1] Har du fylt vannet på riktig sted?
Fyll vannet på vanntanken med den grå delen i midten (varmeapparatet).

[Sjekk 2] Har du fylt nok vann på vanntanken?
Hvis det ikke er nok vann på vanntanken, vil den ikke være i stand til å lage damp. Selv om du bare koker en liten stund, må du forsikre deg om at vannet minst rekker opp til toppen av varmeapparatet (den grå delen). Selv om du har fylt i nok vann, vil det ta litt tid før det begynner å dampe.

[Sjekk 3] Er varmeapparatet (grå del) skitten?
Hvis mineraler fra vannet sitter fast på varmeapparatet, kan det ikke overføre varme riktig og det kan ikke oppstå damp. Hvis det er endringer som misfarging på varmeapparatet – brun, svart eller hvit – eller overflaten flasser av, er det nødvendig å vedlikeholde varmeapparatet. Utfør en avkalkning.
Denne fungerer riktig. Turboringen kretser rundt varmeapparatet, slik at vannet inni blir effektivt oppvarmet. Den er utformet slik at den ikke passer perfekt, og vannet som kommer gjennom mellomrommet blir brukt til å lage dampen. Pass på at turboringen er orientert riktig slik at hakket vender nedover.
Overflaten på varmeapparatet flasser ikke av. Det er trolig en film som har festet seg til varmeapparatets overflate. Utfør en avkalkning.
Når det ikke er nok vann på tanken, varmer ikke apparatet lenger.
Fyll den opp til maksimal-markeringen på nytt, og apparatet starter automatisk kokeprogrammet på nytt.
Bruk hansker og vær nøye med å ikke ta på varme overflater, eller mat som kokes, når du fyller på tanken.
Bollene er utstyrt med avtakbare griller, bortsett fra dryppbrettet som alltid må holde på grillene sine.
Ved å fjerne grillene øker du kokesonen for å tilberede store råvarer (hele kyllinger, artisjokker, hummer, blomkål, brokkoli, osv.).
For å sette grillene på plass:
• Hold grillen på riktig side (klemmen vender ned).
• Sett grillen i bollen.
• Trykk på klemme-sonen for å feste bollen.
For å fjerne grillene, trykker du på toppen av grillen.
Etter at du har fulgt instruksjonene for hvordan du starter produktet i brukerhåndboken, sjekker du om stikkontakten fungerer ved å koble til et annet produktet. Hvis produktet fortsatt ikke fungerer, må du ikke prøve å ta det fra hverandre og reparere det selv – ta det med til et autorisert servicesenter.
Ikke bruk produktet. For å unngå skader må strømledningen byttes ut av et autorisert servicesenter.
Hvis apparatet har lavt vannvarsel, må du trykke på «av-/på»-knappen to ganger for å slå det av.
Trekk aldri ut støpselet ved å fjerne det fra stikkontakten uten å ha stoppet apparatet på vanlig måte.
Når maten holdes varm, er ingen andre handlinger enn avslåing mulig.
Derfor bør du stoppe holde varm-modusen og omprogrammere enheten.
Vitamin +-knappen slår seg av automatisk når det er nok damp til koking.
Nei, du kan dampe alle typer mat: kjøtt, fisk, egg, poteter, desserter, ris, couscous osv.
Nei, fordelen med dampkoking ligger i det faktum at smaker av grønnsakene ikke overføres til hverandre, selv når de blandes.
Dampkokeren koker ikke under trykk, den bruker i stedet omgivelsestrykket.
Dampen i dampkokeren holder vannkoketemperatur, ca. 100 °C.
Ja, men ikke for ofte, for det resulterer i at temperaturen senkes og dampen forsvinner, noe som kan senke kokingen.
Apparatet inneholder verdifulle materialer som kan gjenvinnes eller resirkuleres. Lever det på et kommunalt avfallsmottak eller godkjent returpunkt.
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.
Hvis du mener at en del mangler, kan du ringe kundesenteret, så hjelper vi deg med å finne en passende løsning.
Holde varm-modusen kjører i 60 minutter, så lenge tanken inneholder nok vann.
Hvis du foretrekker saktere koking, kan du stoppe Vitamin +-programmet manuelt, ved å trykke på den opplyste lampen.
Vitamin +-knappen reduserer koketiden og bevarer alle vitaminene perfekt.
Småglassene skal alltid plasseres i den øverste pannen, under lokket, for bra kokeresultater.
For de fleste oppskrifter foregår kokingen med lokket lukket eller med bakepapir som dekker småglassene, men dette er noe som bør sjekkes hver gang.