- Brødrister for 2 brødskiver med grill som kan brukes samtidig
- 38 mm åpning for tykke brødskiver
- Elektronisk bruningskontroll, spretter automatisk opp
Oppvarmingsfunksjonen på en brødrister reduserer automatisk ristetiden til rundt 30 sekunder slik at det ristede, avkjølte brødet blir varmt, uten å bli brent.
Nesten alle typer brød du får kjøpt i butikken. Vær klar over at gammelt brød ristes raskere enn ferskt brød. Frossent brød ristes saktere. Med den justerbare termostaten, kan du tilpasse nivået på brødristingen slik at det er etter din smak. Hvis en brødskive setter seg fast i apparatet, må du ta ut støpselet og la apparatet avkjøle seg. Deretter kan du fjerne brødskiven uten å risikere å bli brent.
Forskjellen i fuktighetsnivåer mellom de ulike typene brød kan forårsake at tiden det tar å riste brødet varierer. Litt tørt brød bør ristes på en lav stilling. Veldig ferskt eller grovt brød bør ristes på en litt høyere stilling. Brød med en ujevn overflate, som for eksempel engelske rundstykker, kan trenge en høyere ristestilling.
Ja til brød som inneholder kornblandinger. Nei til brød som inneholder tørket frukt, da kan ristingenfaktisk føre til at brødet smaker dårlig og kan forvandle frukten til glør, noe som kan føre til materiell skade.
Ja. Med den automatiske sentreringsfunksjonen på alle våre brødristere, kan boller, rundstykker, tynne eller tykke skiver lett ristes uten å sette seg fast på varmeelementene. Våre nyeste modeller har i tillegg ekstra dype og ekstra brede spor som forenkler ristingen av både tynne og tykke skiver.
Det er kun mulig i apparater som er spesielt utformet for små boller. Vær forsiktig siden brødristeren kun kan inneholde to eller tre boller på det meste for å unngå konsentrasjon av varme.
Før du rengjør, vedlikeholder eller lagrer brødristeren, må du trekke ut støpselet og la den avkjøle seg. For å rengjøre utsiden på brødristeren og ledningen, skal du bruke en myk klut eller en litt fuktig svamp og oppvaskmiddel, og deretter tørke hele. For å rengjøre smulebrettet, må du ta det ut og tørke av det med en fuktig klut. Ikke sett den i oppvaskmaskinen. Du må aldri bruke sterke vaskemidler, metallredskaper eller slipende skuresvamper når du vedlikeholder brødristeren. Du må aldri ta på varmeelementet.
Betjeningshåndtaket holder seg kun nede når brødristeren er slått på og støpselet er i. Hvis det fremdeles er et problem, må du ta ut støpselet og snu brødristeren opp ned over vasken og forsiktig riste ut eventuelle store smuler som kanskje blokkerer mekanismen. Hvis problemet fremdeles vedvarer, må du ta med deg brødristeren til et godkjent servicesenter.
Etter at du har fulgt instruksjonene for hvordan du starter produktet i brukerhåndboken, sjekker du om stikkontakten fungerer ved å koble til et annet produktet. Hvis produktet fortsatt ikke fungerer, må du ikke prøve å ta det fra hverandre og reparere det selv – ta det med til et autorisert servicesenter.
Standard firkantet, oppskåret brød. Husk at gammelt brød ristes raskere enn ferskt brød. Frossent brød tar lengre tid, avhengig av modell. Brødristeren har en knapp for å riste brød som er frossent.
Slå av brødristeren og la den avkjøle seg. Trekk ut støpselet før du prøver å fjerne brødet. Deretter kan du fjerne brødskiven uten å risikere å ta på et varmt element. Husk å aldri forlate en brødrister uten tilsyn mens den er i drift.