Brukermanual og vanlige spørsmål ESPREMIO

Referanse : EX620010

Ofte stilte spørsmål
Stikk en nål gjennom blokkeringen. For å sikre at dampdysen forblir åpen, skru dampknappen til dampposisjonen en kort stund slik at du blåser ut eventuelle melkerester fra dysen (hold en tom kopp under for å fange dråpene) etter at du har laget cappuccino. Rengjør dampdysen og skummeren med en fuktig klut rett etter at du har laget melkeskum.
Kalk dannes naturlig i kaffetrakteren din. Vanlig avkalkning bidrar til å beskytte kaffetrakteren din og sikre den en lengre levetid. Det vil også bidra til å opprettholde en kaffekvalitet som forblir konstant over tid.
Ikke vask espresso-tilbehør i oppvaskmaskinen.
Tøm dryppbrettet regelmessig, og rengjør brettet og risten med vann og litt mildt rengjøringsmiddel, om nødvendig. Skyll deretter og tørk.
Bryggehodet, filterholderen og filteret må rengjøres etter hver bruk. Bruk en fuktig klut til bryggehodet og litt mildt rengjøringsmiddel og vann til filterholderen og filteret. Rens og tørk.
Oppvarmingsbrettet bør vedlikeholdes på samme måte.
Følg instruksjonene i brukerhåndboken for avkalking av maskinen. Teknikkene varierer avhengig av modell.
Vi anbefaler bruk av avkalkingsprodukt fra leverandør.
Basert på gjennomsnittlig fire kopper daglig, og hvis vannet er hardt, anbefaler vi avkalking av maskinen minst hver tredje måned.
Hvis du bor i et område med svært hardt vann, kan du gjerne foreta avkalking oftere.
Ja, hvis den har fått et kalkbelegg.
Rengjør den med vann og/eller rengjøringsprodukter anbefalt av enhetsprodusenten.
Dette kan forebygge tetting av vannutgangen og hygieneproblemer.
Kontroller at du bruker fersk og kald melk. Kontroller at ikke dampdysen og skummeren er blokkert.
Dette kan skyldes en rekke faktorer:
• Det er ikke noe vann i tanken: fyll tanken
• Tanken er ikke riktig montert: Trykk tanken ordentlig på plass
• Filteret er blokkert: Den malte kaffen er for fin. Rengjør filterholderen og prøv en mindre finmalt kaffe
• Pumpen er ikke klargjort: Se instruksjonene for hvordan du skal klargjøre den
• Apparatet har kalkavsetninger: Avkalk det
• Claris filterpatron er endret, men ikke klargjort: Se instruksjonene for hvordan du skal klargjøre den.
Apparatet startes automatisk på nytt når strømmen kommer tilbake og vil være klar for en ny syklus.
Kontroller at dryppbrettet ikke er overfylt og tøm om nødvendig.
Kontroller at dryppbrettet er riktig plassert.
Sørg for at dampdysen ikke er blokkert.
Når du har slått av apparatet og det har fått avkjølt seg: Rengjør og fjern blokkeringer fra alle åpningene på dysen med den medfølgende nålen.
Fjern blokkeringer fra åpningen av dampdysens støtterør med en nål.
Fjern Claris-patronen.
Etter at du har fulgt instruksjonene for hvordan du starter produktet i brukerhåndboken, sjekker du om stikkontakten fungerer ved å koble til et annet produktet. Hvis produktet fortsatt ikke fungerer, må du ikke prøve å ta det fra hverandre og reparere det selv – ta det med til et autorisert servicesenter.
Ikke bruk produktet. For å unngå skader må strømledningen byttes ut av et autorisert servicesenter.
Arabica-bønner gir den beste smaken og har et naturlig lavt koffein-innhold. Prøv deg frem med ulike varianter, blandinger og grader av brenning for å finne ut hva som passer din smak best. Generelt sett vil det si at desto mørkere brent, desto sterkere er kaffesmaken. Lys brenning får ut bredden av aromaer og gjør at kaffen blir både mild og full av smak – dette er ofte foretrukket av kaffekjennere. Kvalitetskaffe bør kun brennes lett for å få frem den sanne fylden, subtiliteten og kompleksiteten. Unngå svært mørkbrente bønner, siden de ofte er mer oljete og lettere kan tette maskinene. Kontroller om det er steiner som er blandet med bønnene, siden de kan også skade maskinen.
Tegnet på en ekte espresso er skummet (crema) som blir laget av trykket inni maskinen mens kaffen blir laget. Trykket måles i bar (fra 1,5 til 19), jo høyere bartrykk jo rikere og tykkere blir skummet/cremaen.
En espresso har en sterkere aroma enn en vanlig kaffe.
Faktisk skiller en espresso seg ut med sin rike aroma og det kremete skummet på overflaten av koppen.
Dette krever et trykk på 15 bar (oppnådd kun i espressomaskiner), vann oppvarmet til 90–92 °C og fint malt og oppmålt kaffe (7 g per kopp).
Nei, disse apparatene er spesielt utformet avhengig av typen kaffe som skal brukes.
Hvis du bruker feil type kaffe, må du fjerne den og fylle på med riktig type kaffe.
Oppbevar alltid malt kaffe i en lufttett beholder eller forsegl pakken med en klype. Oppbevar beholderen i kjøleskapet for å forlenge den ferske smaken.
Middels til finmalt (men ikke for fint). Du kan også be om «espresso-malt».
Apparatet inneholder verdifulle materialer som kan gjenvinnes eller resirkuleres. Lever det på et kommunalt avfallsmottak eller godkjent returpunkt.
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.
Hvis du mener at en del mangler, kan du ringe kundesenteret, så hjelper vi deg med å finne en passende løsning.
Tilbehør