TEFAL EASY PRO FR333

EASY PRO FR333 Neddykket varmesystem for raske, førsteklasses resultater

 Det har aldri vært så lett å fritere i proffklassen!

 Easy Pro er en 3 liters halvprofesjonell frityrkoker med kjølesone.

Med Easy Pro kan du lage opptil 1,2 kg lekre pommes frites, som en profesjonell kokk.

Frityrkokeren har et neddykket varmeelement for raske, perfekte resultater. Frityrkokeren er lett å bruke og rengjøre siden den emaljerte innerskålen kan tas ut. Easy Pro kan plukkes helt fra hverandre, og alle delene unntatt varmeblokken kan vaskes i oppvaskmaskin.

Du kan regulere temperaturen fra 150 °C til 190 °C og overvåke friteringen gjennom kontrollvinduet i lokket. Lokket kan brukes til fritering, og er utstyrt med et permanent metallfilter.

Med Easy Pro har det aldri vårt så lett å fritere profesjonelt!

TEFAL EASY PRO FR333 FR333070

Easy Pro er en 3 liters halvprofesjonell frityrkoker med kjølesone.

  • Med Easy Pro kan du lage opptil 1,2 kg lekre pommes frites, som en profesjonell kokk.
  • Frityrkokeren har et neddykket varmeelement for raske, perfekte resultater.
  • Frityrkokeren er lett å bruke og rengjøre siden den emaljerte innerskålen kan tas ut.
  • Easy Pro-frityrkokeren kan plukkes helt fra hverandre, og alle delene unntatt varmeblokken kan vaskes i oppvaskmaskin.
  • Du kan regulere temperaturen fra 150 °C til 190 °C og overvåke friteringen gjennom kontrollvinduet i lokket.
  • Lokket kan brukes til fritering, og er utstyrt med et permanent metallfilter.  
Egenskaper
  •  Kaldsoneteknologi

     Under varmeelementet er temperaturen vesentlig lavere. Dette kalles en kaldsone.
     Smuler og frityrrester blir igjen i den kalde sonen. Dette gir to store fordeler:

    • Dine pommes frites vil få et vakkert utseende, som om de var laget av en fagkokk
    • Smulene vil ikke brenne, og du unngår vond lukt

  •  Lett rengjøringenkel å rengjøre

     Denne frityrkokeren kan plukkes helt fra hverandre. Kokelokket, frityrkurven, skålen og huset kan vaskes i oppvaskmaskin.

  •  Avtakbar innerskålAvtakbar oljeholder

     Den emaljerte innerskålen kan tas av for lett rengjøring.

  •  Overvåk friteringen

     Denne frityrkokeren har et kokelokk med vindu og metallfilter.

  • Raskt oppvarmingssystem

     Varmeelementet er neddykket og i direkte kontakt med oljen. Det er dette som er kjennemerket på en “halvprofesjonell” frityrkoker.

  •  Regulerbar termostat

     Definer temperaturen, og friter fra 150 °C til 190 °C.

    innstilbar termostat fra 130-190 grader

Tilbehør
Funksjoner – sammenligning
Removable Bowl    
   
   
ikke aktuelt
Bowl coating Enamel  
Stainless steel  
Aluminium  
ikke aktuelt
Cool zone    
   
ikke aktuelt ikke aktuelt
Window    
   
   
ikke aktuelt
Filter Metallic  
Metallic  
Metallic  
ikke aktuelt
Up and down Basket    
ikke aktuelt    
ikke aktuelt
Carrying handles    
   
ikke aktuelt ikke aktuelt
Control panel Plastic  
Metal  
ikke aktuelt ikke aktuelt
Indicator light    
   
   
ikke aktuelt

Ofte stilte spørsmål
Mat dyppet i røre bør ikke puttes direkte i kurven. Røren klistrer seg rundt kurven og setter seg fast.
Senk kurven ned i oljen først. Ha på hansker når du plasserer maten som skal frityrstekes rett i oljen.
Du kan lage alle typer mat med frityrkokeren: grønnsaker, kjøtt, fisk, sjømat, frukt. Du kan tilberede desserter med frityrkokeren: fritert frukt og annet, smultringer.
Du kan lagre oljen i frityrkokeren med lokket på, på den måten holdes den fersk og ren. Hvis frityrkokeren ikke skal brukes på lenge, kan du lagre oljen i en egen beholder og rengjøre frityrkokeren.
Du må aldri blande ulike typer olje sammen, siden hver olje har forskjellig koketemperatur, noe som kan føre til at oljene emulgerer og koker over under kokingen.
Oppvarmingstiden varierer avhengig av modell og størrelse. Det kan spille en rolle om du har en fastsittende bolle eller en avtakbar. Gjennomsnittstiden for alle modeller bør være mellom 10 og 18 minutter. Temperaturindikatorlyset er på mens frityrkokeren varmer opp. Lyset slukker når frityrkokeren har nådd temperaturen.
Metalliske kullfiltre bør byttes etter 35 til 50 gangers bruk, avhengig av modell (metningsindikatoren viser når filteret må byttes). Skumfiltre bør byttes etter 20 gangers bruk. Hvis du friterer fisk, anbefaler vi at du bruker et eget filter og skifter oljen etter bruk. Vannrensefiltre laget av karbonfibrer skal vaskes etter 80 bruk (det regenererer etter hver vask). Pure Air-systemet er et permanent system som ikke trenger å byttes ut.
Oljen i frityrkokeren din må skiftes etter ti gangers bruk, som et minimum. Solsikkeolje og peanøttolje må byttes etter fem gangers bruk, eller hvis du hører en smellende lyd (det betyr at det er vann i oljen). For å utvide brukstiden til oljen, må du filtrere den jevnlig. Det kan hende du må skifte den ut oftere hvis du frityrsteker fisk, sjømat eller innbakt mat.
Oljen bør siles og/eller filtreres (ved å bruke papirfiltre, en filtreringspotte eller en skummer) etter den er avkjølt og etter hver bruk. Dette vil hindre oljen i å bli harsk. Olje brukt til fisk bør lagres for seg.
a) Oljen er ikke varm nok. Hvis du har en justerbar termostat, pass på at den er satt til riktig innstilling for maten du lager. Hvis enheten ikke har en justerbar termostat, kontroller at lampen på frityrkokeren har sluknet, dette forteller deg at oljen er klar til steking.
b) Det er for mye mat i kurven. Stek maten i mindre mengder (spesielt frossen mat) for bedre resultater.
c) Du stekte ikke maten lenge nok. Øk koketiden med fem minutter, løft opp kurven for å sjekke om maten er sprø.
a) Frityrkokeren ble fylt utover det maksimale nivået (enten med olje eller med mat i stekekurven). Kontroller oljenivået. Et minimums- og et maksimumsnivå er avmerket på bollen.
b) Våt mat er sluppet ned i oljen. Tørk maten fullstendig eller fjern all løs is fra frossen mat før du steker.
Bruk et fettstoff som er anbefalt til frityrsteking. For best resultat anbefaler vi umettet vegetabilsk olje.
Bland aldri forskjellige typer olje i frityrkokeren, de kan ha forskjellige kokepunkt.
Hvis du bruker vegetabilsk fett i fast form:
• Kutt det i stykker og smelt det i en bolle (ved 150 °C) før du legger det i frityrkokeren.
• Smelt aldri fett i frityrkokeren.
Legg aldri fett direkte i stekekurven.
Ubehagelig lukt kan forårsakes av gammel olje og/eller et mettet filter som må skiftes. Bytt olje eller filter eller begge deler.
Tørk vindusruten med litt sitronsaft eller kutt en potet i to og gni denne på vinduet før du lager mat.
Tanken til frityrkokeren bør være kald og fylt opp før bruk, og støpselet til apparatet bør være ute av stikkontakten.
Etter noen få gangers bruk, bør du justere nivået. Støpselet må alltid være ute av kontakten og apparatet må være kaldt når du gjør dette.
Bruk aldri frityrkokeren uten olje eller matfett.
Det er vanligvis to markører på tanken: minimum og maksimum. Se bruksanvisningen.
Ikke under noen omstendigheter må du overskride maksimumsnivået, og ikke tilsett mindre olje enn det angitte minimumsnivået.
• Så snart oljen er oppvarmet til riktig steketemperatur (temperatur-lampen slukkes).
• Utvalgte modeller inkluderer en flerposisjonstermostat som lar deg velge mellom ulike koketemperaturer. Den nedre stillingen regulerer oljen ved rundt 170 °C (338 °F), den høyere posisjonen ved 190 °C (374 °F). Den lavere innstillingen kan brukes når du lager delikate matvarer som ikke tåler høye temperaturer så godt (sopp, noen typer fisk). Den høyere innstillingen vil gi gode resultater når du friterer pommes frites, kjøtt, tilberedt frossen mat, grønnsaker osv.
Legg matvarene i kurven i henhold til det maksimale fyllingsmerket som er angitt i instruksjonene.
For å få enda mer smakfull mat, anbefaler vi at du fyller til halvveisnivået i stedet for til det maksimale fyllingsmerket.
Vi anbefaler å begrense koketemperaturen for poteter til 170 °C (338 °F).
• La frityrkokeren bli helt kald.
• Hell oljen over i en egen beholder. Dette er tiden for å sile oljen eller erstatte den med ny olje.
• Fjern filtrene og lokket fra frityrkokeren (se spesifikke modellinstruksjoner). Lokket bør rengjøres med varmt såpevann og deretter tørkes grundig. Enkelte lokk kan rengjøres i oppvaskmaskin (se spesifikke modellinstruksjoner).
• Bytt filter (se spesifikke modellinstruksjoner).
• Den avtakbare bollen (på utvalgte modeller) skal rengjøres med varmt såpevann og tørkes grundig. Ikke bruk slipemidler. Avtakbare boller kan vaskes i oppvaskmaskin. Ikke glem å tappe ventilen dersom den er utstyrt med et filtreringssystem.
• Boller som sitter fast må tørkes med tørkepapir for å få bort så mye olje som mulig. Frityrkokeren, ledningen eller støpselet må aldri senkes ned i vann. Du kan plassere frityrkokeren i en tørr vask og fylle frityrkokeren halvveis med vann og litt vaskemiddel. En svamp, uten slipedel, eller en kjøkkenbørste kan brukes til å skrubbe innsiden. Sørg for at vannet ikke renner over på utsiden av frityrkokeren eller over varmeelementet.
• Hell vannet ut og skyll bare innsiden, tørk grundig.
• Utsiden av alle frityrkokere kan tørkes ned med en fuktig svamp. Dette anbefales etter hver bruk.
Bytt oljen regelmessig (8–10 gangers bruk).
Fjern brente partikler på bunnen av frityrkokeren (kokerester) etter hver bruk for å holde oljen i bedre stand over lengre tid.
Bytt regelmessig (* i henhold til modell) eller rengjør filteret: Hvis dette ikke blir gjort, vil filteret bli tett og forhindre at vann tappes ut under bruk.
Rengjør frityrkokeren regelmessig i henhold til forholdsreglene i brukerhåndboken.
Ha den brukte oljen i en lufttett beholder og kast den (ta kontakt med ditt lokale avfallsmottak eller returpunkt, da muligheten til å behandle eller gjenvinne olje kan variere, avhengig av lokal gjenvinningtjeneste).
Ikke tøm den i vasken.
Vann og olje er ikke blandbare: Hvis de blandes og overopphetes, kan den plutselige fordampningen av vann føre til at oljen spruter.
Hvis det kommer støy fra frityrkokeren, betyr det at det er vann i den. Støyen er forårsaket av at vannet fordampe.
Så snart du hører disse smelle lydene, må du skifte oljen. Hvis du ikke skifter oljen, vil den kanskje begynne å sprute.
‒ I semi-profesjonelle modeller aktiveres en sikkerhetsinnretning dersom frityrkokeren varmes opp uten olje.
• La produktet avkjøle seg.
• Bruk OMSTART-funksjonen på baseenheten.
‒ Konvensjonelle frityrkokere med kalde vegger har ikke OMSTART-funksjon. Ta med deg produktet til en av våre godkjente serviceverksteder.
• Låsen er ikke ordentlig lukket.
Kontroller at den er ordentlig låst.

• For avtakbare lokk, kontroller at hengslene er ordentlig forseglet.
Pakningen kan være skadet.
Kontakt et godkjent servicesenter for å få et nytt apparat.
Batteriet er flatt. Skift det ut.
• Pommes frites laget med ferske poteter:
- Legg de ferske, rå potetstykkene i kokende vann for å fjerne stivelsen og hindre at de klistrer seg sammen.
- Tørk dem med et kjøkkenhåndkle, legg dem i kurven for å kokes i åtte minutter. Ta dem ut og vent på at frityrkokeren når den riktige temperaturen, legg kurven med kokt pommes frites i frityrkokeren i to eller tre minutter for å brune dem.
• Hvis pommes fritesen er frosne, må du aldri legge dem direkte i kurven eller opp i frityrkokeren. Fjern så mye is som mulig og tørk dem med et kjøkkenhåndkle før du legger dem i kokende olje.
• For at andre typer mat skal bli jevnt tilberedt, skjær dem i stykker som ikke er for store og i samme størrelse.
• Tilsett salt eller krydder til den stekte maten et stykke på avstand, slik at du unngår at det ender i frityrkokeren.
Elektriske frityrkokere kontrolleres av en termostat som er utformet for å holde riktig temperatur på oljen, slik at den ikke overopphetes og tar fyr. Dette gjør den tryggere å bruke. De fleste frityrkokere har også temperaturstyrt sikkerhetsutkobling, som slår pav produktet om det blir for varmt. Andre sikkerhetsfunksjoner inkluderer vinduet, slik at du kan holde øye med matlagingen, kjølige vegger som hindrer at utsiden blir for varm, og et lokk som kan låses og forhindrer at olje spruter ut under koking. Dette reduserere også risikoen for søl av glohet olje om frityrkokeren får et slag.
For mye vann har samlet seg i oljen.
Det er viktig å tørke maten fullstendig og fjerne eventuell is fra frossen mat før den kokes.
Hvis det er for mye vann i oljen, koker vannet og tvinger seg opp til overflaten, noe som får oljen til å frese.
Peanøttolje har et lavere røykepunkt enn de fleste vegetabilske oljer, så det kan komme litt røyk ved frityrkoketemperaturer. Den avgir også en lett smak, som kan være uønsket.
Mat dyppet i røre bør ikke puttes direkte i kurven. Røren klistrer seg rundt kurven og setter seg fast.
Vann og olje er ikke blandbare: Hvis de blandes og overopphetes, kan den plutselige fordampningen av vann føre til at oljen spruter.
Fjern alltid overflødig vann fra mat før steking for å sikre at mengden vann i oljen holdes til minimum.
Ikke hell mat (spesielt frossen mat) direkte i kurven eller over frityrkokeren, da isen vil tilføre vann i oljen.
Ikke dekk fritaksloven med lokket etter bruk, siden det kan produsere kondens i frityrkokeren.
Ikke la kondens fra lokket dryppe ned i frityrkokeren.
Ikke lagre eller bruk frityrkokeren ute, da dette skaper kondens.
Frityrkokeren skal aldri operere med fettnivåer som overskrider det maksimale fyllingsmerket, fordi det vil føre til at det renner over.
Fjern overflødig fett ved hjelp av en skje.
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.