TEFAL ULTIMATE PURE FV9847E0

ULTIMATE PURE FV9847E0 DET KRAFTIGSTE STRYKEJERNET fra Tefal HINDRER KALKFLEKKER*

Ultimate Pure dampstrykejern fra Tefal gjør den daglige strykingen mer komfortabel og effektiv enn noen sinne. Det splitter nye, eksklusive Micro Calc-filteret bidrar til å forhindre kalkrester og flekker under stryking, og gjør vedlikeholdet av strykejernet problemfritt. Damputslippet på opptil 60 g/min sikrer i tillegg høy effektivitet, og det ekstra kraftige dampskuddet på hele 260 g/minutt hjelper deg å få has på selv de vanskeligste skrukkene.

Referanse: FV9847E0

Ultimate Clean dampstrykejern: Ren dampkraft

Ultimate Pure-dampstrykejernet fra Tefal bruker rå dampkraft for å hjelpe deg med å oppnå førsteklasses strykeresultater. Det nye, unike Micro Calc-filteret filtrerer 100 % av dampen før den passerer gjennom sålen og ned i plagget, og forhindrer kalkrester og flekker. Det betyr at du kan stryke uten bekymringer, og at vedlikeholdet blir svært enkelt. Effekten på hele 3200 W sørger for svært kort oppvarmingstid og rask dampproduksjon. Det kontinuerlige damputslippet på 60 g/minutt sikrer at stryking går unna, og dampskuddet på imponerede 260 g/minutt gir nok rå dampkraft til å takle selv de vanskeligste skrukkene. Ultimate Pure er også utstyrt strykesålen Durilium AirGlide Autoclean, som har den beste gliden på markedet og som renser seg selv.

* stopper kalkpartikler > 0,2 mm

Egenskaper
 • Eksklusivt 2-i-1 mikrokalkfilter: leverer 100 % filtrert damp for å hindre flekker på tøyet *

  Et helt nytt, eksklusivt avkalkingssystem med det det innovative Micro Calc-filteret: selv ørsmå kalkpartikler stoppes av filteret og sørger for at 100 % ren damp treffer tøyet.

  Micro Calc-filteret er enkelt å ta ut og rengjøre.

  Bekymringsfri stryking og eksepsjonelle resultater!

  *stopper kalkpartikler på > 0,2 mm

 • Det kraftigste dampstrykejernet fra Tefal

  3200 W for rask oppvarming og høy ytelse.

 • Kraftig dampskudd for de tøffeste krøllene

  Den intense kraften i dampskuddet på 260 g/minutt hjelper deg å glatte ut rynker fra tykke stoffer, og takler selv de vanskeligste skrukkene.

 • Kontinuerlig dampproduksjon for å lette fjerningen av krøller og rynker

  Den kontinuerlige dampproduksjonen på opptil 60 g/min gir den ideelle konstante mengden damp for effektivt å fjerne alle skrukker.

 •  Durilium AirGlide Autoclean strykesåle: den raskeste og beste gliden*

  Durilium AirGlide-teknologien sørger for den beste gliden på markedet. Den gir også optimal dampspredning, som gjør strykingen svært effektiv. Det katalytiske belegget Autoclean er oppfunnet av Tefal, og hjelper til med å holde strykesålen din ren og ripefri over tid.

  * ekstern test av belegg

 • Smart automatisk utkobling for ekstra sikkerhet

  Hvis du forlater strykejernet mens det er på, slår det seg automatisk av. Hvis det blir stående på hælen, vil det slås av etter 8 minutter. Hvis det blir stående igjen på strykesålen, vil det bli slås av automatisk etter kun 30 sekunder.

 • Antidrypp-funksjon holder tøyet skinnende rent

  Antidrypp-funksjonen forhindrer vanndråper i å dryppe ned på tøyet og lage flekker mens du stryker.

 • Automatisk dampinnstilling: riktig dampmengde for hvert plagg

  Med automatisk dampfunksjon trenger du ikke å lure på hvillken dampmengde du skal stille inn. Bare velg temperaturen for den typen tøy du skal stryke, og så gjør strykejernet resten for deg. 

 • Stor vanntank for lange strykeøkter

  Vanntanken har en kapasitet på hele 350 ml, slik at du komfortabelt kan stryke større mengder lær uten å måtte fylle på vann.

Tilbehør
Ofte stilte spørsmål
Velg et strykebrett som kan høydejusteres, slik at du kan tilpsse det til din høyde. Det bør være stødig og robust, slik at du kan plassere strykejernet på det.
Strykebrettet bør være perforert slik at dampen kan passere gjennom stoffets fibrer for å gjøre det mykere og for at strykingen skal bli lettere. Strykebrettrekket bør også være egnet slik at det lar dampen strømme gjennom.
Det kan være flere grunner til dette:
• Du bruker ikke riktig type vann (Se vanlige spørsmål «Hvilken type vann skal jeg bruke til stryking?»).
• Du har brukt et stivelsesprodukt på klesvasken din (Spray alltid på baksiden av stoffet som skal strykes og rengjør strykejernet etterpå).
• Fibrer fra klær har blitt fanget i hullene i jernet og blitt karbonisert.
• Klærne har ikke blitt skyllet nok og det er vaskemiddel igjen på dem, eller du har strøket et nytt klesplagg før du har vasket det.
• Se bruksanvisningen for å finne ut hvilken type vann som passer, og rengjør strykesålen fra tid til annen med en fuktig svamp.
Det er viktig å velge rett stryketemperatur.
Strykejernet ditt har innebygget termostat som kontrollerer temperaturen i hele overflaten på strykesålen svært nøyaktig. Termostatbryteren har internasjonal merking med prikker som tilsvarer tre stryketemperaturer.
Sørg for å bruke rett temperatur for plaggene dine:
• én prikk for syntetiske stoffer
• to prikker for ull og silke
• tre prikker for bomull og lin
• Ikke bruk "Boost"-knappen intensivt. Vent noen sekunder mellom hver gang du bruker den.
• Temperaturknappen må stilles inn på dampnivå (mellom to prikker og MAX).
• Bruk damp kun når strykejernet er varmt (lampen må være slukket).
Med denne funksjonen kan du stryke stoffer der du er eller på en henger.
For å gjøre dette, må du stille inn strykejernets temperaturknapp til maksimal posisjon.
• La klesplagget henge på en henger og trekk forsiktig i stoffet med en hånd.
• Trykk støtvis på dampkontrollknappen og flytt strykejernet fra topp til bunn.
Da dampen som produseres er veldig varm, mykner den fibrene og fjerner flekker.
Merk: Bruk aldri den vertikale dampfunksjonen på et klesplagg som noen har på seg.
Ja, og du trenger ikke fylle tanken med vann. Sett den variable dampkontrollen til Tørr (Dry) og still inn temperaturen slik at den passer til type materiale (pleiepunkter •, ••, •••).
På slutten av strykesesjonen, vil vi foreslå at når strykejernet ditt er avkjølt, bør du tørke over sålen og rundt damphullene for å fjerne eventuelle brente fibrer som kan ha begynt å samle seg rundt damphullene.
Hvis det ikke har vært brukt på en stund (for eksempel flere uker), bruk det over vasken i noen minutter for å fjerne rester som kan lage flekker på tøyet ditt.

Nei, la strykejernet kjøle seg ned før du rydder det bort og følg de fire tipsene: Tøm ut vannet som er igjen i tanken, sett termostaten til et minimum, lukk dampkontrollen og sett det i loddrett stilling eller plasser det på sokkelen (avhengig av modell).

Nei, du må alltid ta ut støpselet til strykejernet før du fyller det.
For å unngå å skade strykesålen, følg dette rådet:
• Legg alltid strykejernet på hælestøtten eller på basen (avhengig av modell)
• Unngå å stryke over slipende gjenstander (knapper, glidelåser osv.)
• Rengjør aldri strykesålen med slipende eller metalliske svamper.
Det kan dukke opp skinnende flekker på noen stoffer, særlig på stoffer i mørke farger. Vi anbefaler at du stryker mørke klær på innsiden og bruker riktig temperatur.
Hvis du stryker stoffer i blandede fibrer, må du stille temperaturen etter den skjøreste fiberen.
Viktig: Strykejernet bruker lengre tid på å avkjøle seg enn på å varmes opp. Vi anbefaler at du begynner med stoffer som skal strykes på en lav temperatur.
Apparatet ditt er utformet for å kunne brukes med vann fra springen. Man må regelmessig foreta selvrengjøring av dampkammeret for å fjerne kalkstein.
Hvis vannet ditt er veldig hardt, kan du blande 50 % vann fra springen med 50 % destillert vann (tilgjengelig i butikker).
Du må ikke bruke regnvann eller vann som inneholder tilsetninger (stivelse, parfyme, aromatiske stoffer, tøymyknere, osv.) eller vann oppnådd ved kondensering (for eksempel tørketrommel, kjøleskap, klimaanlegg eller regnvann). Disse inneholder organisk avfall, samt mineraler som kondenserer under påvirkning av varme og forårsaker forstøvning, brune flekker eller for tidlig slitasje på apparatet.

Hvis strykejernet ditt har et antikalksystem, bør du rengjøre antikalkventilen en gang i måneden.

For å gjøre dette:
• Må du trekke ut støpselet til strykejernet og la det avkjøle seg i 30–45 minutter.
• Tøm ut vannet og fjern ventilen, mens du holder den i toppen.
• La antikalkventilen ligge i bløt i fire timer i et glass med kommersielt tilgjengelig hvit eddik eller naturlig sitronsaft, deretter skal du rense antikalkventilen under springvann.
• Sett antikalkventilen inn igjen i strykejernet ditt. Advarsel! Du må aldri røre enden på antikalkventilen.

Først fyller du strykejerntanken til MAX med vann.
Still termostaten til Max (maksimal) og dampkontrollen på DRY (tørr) og slå på.
Legg strykejernet på hælen og la det varme opp i ca. 5 minutter.
Trekk ut støpselet og hold strykejernet horisontalt over vasken.
Fjern den antikalk-ventilen (eller still inn betjeningen til selvrensende/autorengjøring avhengig av modellen). Damp, vann og avsetninger passerer ut fra dampkammeret gjennom damphullene og strykejernet blir rent.
Etter at du er ferdig med rengjøringen settes antikalkventilen tilbake på plass. Når strykejernet ditt er kaldt, vil du også kunne bruke en støvsuger til å forsiktig suge bort kalk og smuss som kan ha stoppet til hullene i strykesålen.
Fire gode tips:
Etter bruk, tøm tanken, lukk dampkontrollen, sett termostaten til minimum og la strykejernet stå loddrett eller plasser det på sokkelen (avhengig av modell).
Rengjøring:
Bruk en fuktig, myk klut for å tørke strykejernet og bruk aldri rengjøringsmidler eller løsemidler.
Hvis strykejernet har en automatisk rengjøringsfunksjon, se bruksanvisningen før du bruker den.
Tips:
• Bruk alltid ubehandlet vann i strykejernet. Hvis vannet ditt er veldig hardt, anbefaler vi at du bruker en blanding av 50 % ubehandlet springvann og 50 % destillert vann.
• Unngå å plassere strykejernet på skarpe gjenstander som glidelåser og metallknapper.
• Ikke sett strykejernet med sålen ned på en ru overflate.
Du må ta forholdsregler for risikofri bruk av strykejernet.

• Gå aldri fra et varmt strykejern.
Da unngår du ikke bare overoppvarming av strykejernet eller overflaten det står på, men også personskade. Hvis du er opptatt av sikkerhet, velg et strykejern med automatisk av-funksjon.
Aldri etterlate et varmt strykejern i nærheten av barn eller kjæledyr som kan komme til å velte det og skade seg selv.

• Som med alle elektriske apparater, må strykejernet aldri legges i vann.

• Ikke bruk et strykejern som har falt ned eller har en ødelagt ledning. Hvis du har den minste tvil om strykejernets tilstand, ta kontakt med et servicesenter.

• Trekk alltid ut kontakten til strykejernet før du går fra det, rengjør det eller fyller det med vann (unntatt modeller med avtagbar vannbeholder). Sjekk vannivået regelmessig slik at det alltid er nok vann.
Bruk aldri avkalkingsmidler eller eddik når du skyller beholderen, dette kan skade den.
• Selvrensing: Varm opp strykejernet, trekk ut støpselet, fjern antikalkventilen og spray strykejernet over vasken.
• Rengjøre antikalkventilen: Fjern antikalkventilen og legg ventilen i bløt i en kopp med hvit eddik eller vanlig sitronsaft i fire timer.
Tanken er utformet slik at vannet ikke kan fjernes fullstendig. Det er greit å lagre strykejernet med en liten mengde gjenværende vann. Under oppbevaring skal du fjerne så mye vann som mulig og lagre det i loddrett stilling.
Beryllium strykesåle:
Rengjør strykesålen regelmessig med en fuktig, ikke-metallisk svamp. For lettere, ikke-korroderende rengjøring av strykejernets strykesåle, bruk en fuktig svamp på strykesålen mens den fortsatt er varm.
Hvis rengjøring av smuss er et problem, bruk staven som er laget spesielt for rengjøring av Beryllium strykesåler.
Den rustfrie strykesålen:
Rengjør strykejernets strykeplate når den er avkjølt med en fuktig klut eller en ikke-slitende svamp.
Autorengjøring av strykesålen:
Det anbefales at du bruker en myk fuktig klut på den varme strykesålen, for ikke å skade overflaten.
Advarsel: Bruk av strykejernrens vil forårsake at strykesålens avgiftsbelegge blir skadet.
Tre mulige årsaker:
• Ingen strømforsyning: Kontroller at støpselet er riktig satt inn, eller prøv å koble støpselet til en annen kontakt.
• Temperaturkontrollen er for lavt innstilt: Still temperaturkontrollen til en høyere temperatur.
• Automatisk sikkerhetsutkobling* er aktiv: flytt strykejernet ditt.
* avhengig av modell
Du må alltid stille strykejernet til «Ingen damp»-funksjonen før du begynner å fylle på det.

Rist forsiktig på strykejernet for å aktivere det på nytt, lampene skal begynne å blinke og så skal produktet begynne å varme opp.

Noen strykejern (avhengig av modell) kan produsere damp når de er stilt inn på en prikk, men de fleste av våre strykejern vil bare produsere damp når de er stilt inn på to eller tre prikker. Når du ser på strykejernets termostathjul, vil du legge merke til at innstillingene to og tre prikker har skyggelagt bakgrunn. Dette indikerer at strykejernet produserer damp når hjulet er innstilt på det skyggelagte området.
Det er ikke alle hullene i sålen som slipper ut damp. De mindre hullene på strykesålen, som ser ut som damphull, er faktisk utformet for å gi strykesålen bedre gli.
Det er ikke nok vann på tanken. Fyll den opp med mengden som er angitt i bruksanvisningen og trykk på sprayknappen flere ganger for å fylle systemet fullstendig.
Alle strykejern har en termostatlampe. Det er normalt at termostaten slår seg av og på. Det betyr at termostaten jobber og at strykesålen holder ønsket temperatur. Hvis den automatiske av-lampen blinker, må du slå av den automatiske av-funksjonen. Dette gjør du ved å riste forsiktig på strykejernet, det vil da varme seg opp igjen.
Når du varmer opp strykejernet for første gang, kan du merke litt lukt og røyk, dette er bare de rester etter ingeniørarbeid fra produksjonsprosessen som brenner bort. Disse er harmløse og forsvinner raskt.
Det er normalt. Strykejernet genererer mye damp, denne dampen gjør at det kan dannes kondens på strykebrettet. Noen vanndråper kan dukke opp under strykebrettet og renne ned på gulvet.
Strykejernet ditt er blitt lagret horisontalt, uten at vanntanken er tappet og med velgerinnretningen plassert på dampposisjonen. Når du lagrer strykejernet horisontalt, må du kontrollere at tanken er tom og at innstillingen står på «TØRR».
Kontroller følgende punkter:
• Tanken er tom eller nesten tom: Tilsett mer vann
• Den valgte temperaturen er for lav og tillater ikke at damp produseres, sett termostaten til dampsonen (mellom 2 punkter og MAX)
• Hvis strykejernet har en tørr-/dampkontroll, still den på dampposisjonen
• Kalk har bygd seg opp i strykejernet: avkalk det
• Strykejernet ditt har et intelligent system (en bevegelig sensor) som midlertidig stopper at damp slippes ut når strykejernet ikke beveger seg, selv når det er plassert horisontalt. Denne funksjonen eliminerer bortkastet damp mens du steller klærne!
Kontroller følgende punkter:
• Tanken er tom eller nesten tom: Tilsett mer vann.
• Den valgte temperaturen er for lav til at denne funksjonen kan brukes: Sett termostaten til sonen mellom 3 punkter og MAX.
Funksjonen «supersteam» eller «turbo» bør ikke brukes intensivt – vent noen sekunder mellom du hver gang trykker på knappen.
Du fyller tanken mens kontrollen innstilt på Damp – den må være innstilt på Tørr. Eller du har overfylt strykejernet ditt – ikke fyll over «MAX» på tanken.
Noen typer vaskeristivelse og syntetiske fibrer kan klistre seg fast til strykejernets overflate. Rengjør strykejernets overflate.
Dette er sannsynligvis krystallisert kalsiumklorhypokloritt. Utfør selvrensingsinstruksjonene i brukerhåndboken to eller tre ganger. Hvis det ikke løser problemet, kan det være at strykejernet ditt må repareres. Ta kontakt med servicesenteret.
De indre delene kan lage metalliske lyder ved temperaturendringer. Det er ingenting feil med det.
Etter at du har fulgt instruksjonene for hvordan du starter produktet i brukerhåndboken, sjekker du om stikkontakten fungerer ved å koble til et annet produktet. Hvis produktet fortsatt ikke fungerer, må du ikke prøve å ta det fra hverandre og reparere det selv – ta det med til et autorisert servicesenter.
Ikke bruk apparatet. For å unngå fare, må det erstattes av et godkjent reparasjonssenter.
Dette kan skyldes bruk av kjemiske avkalkningsmidler eller tilsetningsstoffer i vannet du bruker til stryking. Bruk aldri denne typen produkt i vanntanken (se våre anbefalinger om vann som bør brukes). Det kan også være noen rester i dampkammeret eller på strykesålen: Bruk den selvrensende funksjonen (Avhengig av modell). Alt sengetøy, spesielt nye plagg, må vaskes og skylles grundig for å fjerne såpe og kjemiske avsetninger før du stryker dem. Hvis disse ikke fjernes i vask, kan de komme ut av strykesålen senere i form av små brune eller hvite flekker eller streker på sengetøyet.
Bruk riktige temperaturer på termostaten for riktige stoffer. En grunn til at strykesålen klistrer seg fast kan være bruken av stivelse. Hvis du vil bruke stivelse, spray det bare på baksiden av plagget, slik at det ikke er kontakt mellom strykesålen og stivelsen. Rengjør strykesålen for gummitrykk på stoff (som alltid må strykes på baksiden av gummitrykket).
Antikalk-oppsamleren er en kalkoppsamler som automatisk samler opp kalk som dannes inni strykejernet. Mengden oppsamlet kalt er avhengig av hvor hardt vannet ditt er.

Det elektroniske systemet kutter strømmen, og det automatiske stopplyset blinker hvis strykejernet ikke har blitt flyttet på mer enn åtte minutter (på hælestøtten eller basen) eller står flatt i mer enn 30 sekunder. For å slå på strykejernet på nytt, må du riste forsiktig i det til lampen slukkes.

Systemet forhindrer tilstoppelse av strykesålen. Det aktive belegget fjerner fibre og urenheter som ofte setter seg fast til sålen og reduserer glideevnen.
Jo høyere effekt, desto raskere vil strykejernet få ønsket temperatur.
Apparatet inneholder verdifulle materialer som kan gjenvinnes eller resirkuleres. Lever det på et kommunalt avfallsmottak eller godkjent returpunkt.
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.
Hvis du mener at en del mangler, kan du ringe kundesenteret, så hjelper vi deg med å finne en passende løsning.