TEFAL INGENIO JAMIE OLIVER RUSTFRITT STÅL

INGENIO JAMIE OLIVER RUSTFRITT STÅL Lag mat som en kokk med et klikk!

Designet av Jamie Oliver: «Jeg elsker enhver gadget som hjelper meg med å takle utfordringene på kjøkkene, og dette håndtaket er som å ha en ekstra hånd! Du kan ta en varm Ingenio panne rett ut fra ovnen, ha flere kjeler på komfyren samtidig uten at håndtakene kommer i veien, pluss at alt kan stables superenkelt. Denne serien er flott for å sautére grønnsaker før slow-cooking, eller karamellisere kjøttet før steking. Og lufttette oppbevaringslokk betyr at du kan sette avkjølte rester i kjøleskapet. Genialt! »

Serie med vakre, profesjonelle og holdbare Ingenio panner med avtakbart håndtak i rustfritt stål, for fantastisk matlaging, plassbesparende oppbevaring og full fleksibilitet på kjøkkenet

Ingenio panner med avtakbart håndtak er et fantastisk verktøy på kjøkkenet. Du kan enkelt flytte pannene og kjelene fra kokeplaten til ovnen eller spisebordet med et klikk. Dessuten kan allestekepannene stables, slik at du sparer masse plass i kjøkkenskapet ditt. De kan brukes på induksjon, har premium non-stick-belegg, og selvsagt Tefals signatur - Thermo Spot i pannene. Kjelene måleskala på innsiden for enkel oppmåling. Med denne serien blir det enklere enn noensinne å lage utrolig mat hjemme.
Egenskaper
 • Overlegen matlagingsopplevelse

  Ingenio Jamie Oliver-håndtak for allsidighet og plassbesparing, rustfritt stål for holdbarhet og motstand, non-stick-belegg i titan og thermospot for enkel matlaging

 • Laget i rustfritt stål: for slitesterk finish med et profesjonelt utseende

  Rustfritt stål garanterer lang holdbarhet på kjøkkenet og den polerte overflaten gir et profesjonelt utseende

 • Bunn som sitter tett på koketoppen (high impact bonding bottom): optimal varmeledning  

  Optimale materialer i 3 lag: Bunn laget i rustfritt stål, kjerne laget av aluminium, magnetisk rustfritt stål i det ytre laget. Aluminium garanterer varmediffusjon gjennom kaserollen. Takket være det magnetiske rustfrie stålet er utstyret kompatibelt med alle koketopper, inkludert induksjon.  

 • Allsidighet

  Kompatibel med kokeplater og stekeovn, lag mat på komfyren, flytt til ovnen og server på bordet med bare ett klikk

 • Plassbesparende

  Sparer opptil 50 % plass takket være det avtakbare håndtaket

 • Børstet finish

  Elegant børstet finish

 • Vårt løfte: sunn matlaging, miljøvennlig tenkning

  Vårt mål er å lage holdbare produkter som varer i årevis, samtidig som vi bevarer vår planets helse gjennom resirkulerbare design og trygge, non-stick-belegg (ingen PFOA, ingen bly, ingen kadmium).

Funksjoner
Hobs compatibility INDUKSJON - GASS - ELEKTRISK - KERAMIKK - HALOGEN  
Oven compatibility ALL EXCEPT HANDLES & LIDS  
Inside Coating/finish NON-STICK-BELEGG  
Inside Coating Name TITANIUM  
Thermo-Spot (Temperature indicator) PANS, SAUTEPANS & WOKPANS ONLY  
Outside coating/finish Brushed Stainless Steel  
Bottom type INDUCTION TECHNOLOGY  
Pouring Edge JA  
Handle type Removable  
Instruksjoner og håndbok
Ofte stilte spørsmål
Kun stekepanner, kasseroller eller sautepanner fra Ingenio-serien kan puttes i ovnen takket være de avtakbare håndtakene (sørg for at det avtakbare håndtaket er fjernet). Kjøkkenredskaper skal aldri brukes i mikrobølgeovn eller konveksjonsovn.
Stekepanner: mellom 140 °C og 195 °C
Pannekakepanner: mellom 165 °C og 240 °C
Dette er den optimale temperaturen for å steke og varme opp mat. Denne indikatoren hjelper deg med å lage mat på en sunnere måte og ved optimal temperatur.
• Bruk plast- eller treredskaper. I enkelte kjeler og panner kan du bruke visse metallredskaper, med unntak av kniver og visper (Se anbefalingene for bruk som er angitt på emballasjen eller i bruksanvisningen som følger med produktet).
• Unngå å skjære direkte i pannen.
• Ikke skjær i non-stick belegget. Små overflatemerker eller slitasje er vanlig og vil ikke påvirke kokekarenes ytelse.
• Ikke la kasserollene tørrkoke og ikke la tomme panner stå på en oppvarmet plate.
• Velg alltid riktig størrelse på kokeplpaten eller juster gassbrenneren slik at flammen bare berører bunnen av pannen og ikke opp langs sidene.
• Ikke la pannene være uten tilsyn mens du lager mat.
• La pannene avkjøles før rengjøring.
• Vask stekepannen i varmt vann og oppvaskmiddel for å fjerne støv. Tørk den og gni litt matolje på non-stick belegget før den brukes for første gang. Fjern eventuell overflødig olje.
• Vask og tørk kjøkkenutstyret etter hver bruk.
Ved termisk sjokk blir en panne forvridd (en overopphetet, tom panne, en varm panne i kontakt med kaldt vann eller plassert på en kald overflate, osv.).
Før du rengjør pannen, må du la den avkjøles til romtemperatur.
En forvridd panne vil ikke koke mat på en god måte.
Stekepanner skal ALDRI brukes i en mikrobølgeovn.
Du bør følge anbefalingene for bruk som er angitt på emballasjen eller i bruksanvisningen som følger med produktet.

Avhengig av serien, kan de fleste metallredskaper brukes unntatt kniver, gafler og visper. Det bør imidlertid utvises forsiktighet ved bruk av metallredskaper. Unngå redskaper med skarpe kanter og unngå å skjære rett i pannen. Ikke stikk eller skjær hardt i non-stick belegget.

Hvis du derimot ønsker å forlenge levetiden til stekepanner og kasseroller, anbefaler vi sterkt at du ikke bruker metall. Velg plast eller tre.
Nei. Tilberedning ved høy temperatur fører ikke til at tilberedningstiden blir mye kortere, og bidrar ikke til bedre kvalitet på maten. Det anbefales derfor å lage mat ved middels temperatur. En annen grunn til denne anbefalingen er at matlaging på høy temperatur kan skade non-stick belegget.
For å forlenge beleggets levetid, bør du bruke en liten mengde olje når du wokker eller griller. Du trenger ikke olje når du koker eller langkoker.
Det anbefales å fjerne håndtaket under tilberedningen når det ikke er behov for det, for å forhindre overoppheting og sikre holdbarhet.
• Overoppheting kan forårsake brune eller blå flekker.
• Matfilm som ikke fjernes kan føre til misfarging i kokekaret når den varmes opp igjen.
• Store mengder jerninnhold i vannet kan føre til at kokekaret ser rusten ut.
Panne med non-stick belegg:
Redskaper med non-stick belegg er spesielt utformet slik at mat ikke skal sette seg fast. Stekepannen eller gryten må imidlertid vedlikeholdes ordentlig. Da er følgende tips nyttig: Hell litt olje i stekepannen/gryten før den tas i bruk første gang, og vask og tørk den. Gjenta prosessen fra tid til annen hvis du vasker stekepannen/gryten regelmessig i oppvaskmaskinen. Det er også nødvendig å unngå overoppheting og riper, særlig de som forårsakes av bruk av metalltilbehør (stekespade, sleiver) og/eller på grunn av rengjøring med en skuresvamp.

Keramisk panne:
Det keramiske beleggets slippegenskaper er mye mer begrenset, både når det gjelder ytelse og varighet, enn det klassiske (PTFE) belegget. Vi anbefaler at du lager mat med mer fett, samt å vaske kraftigere og med litt mer oppvaskmiddel. Hvis det er snakk om bakerester, anbefaler vi at du lar kjøkkenutstyret ligge i bløt i såpevann, muligens med litt hvit eddik.
Med tiden vil den keramiske basen få flekker det ikke er mulig å fjerne. Dette vil ikke svekke ytelsen til kjøkkenutstyret på noen måte og utgjør ingen helsefare.

Kokekar i rustfritt stål:
Et forvarmet kokekar og lavere temperatur er nøklene for å unngå at matrester setter seg fast under tilberedning i kokekar av rustfritt stål. Forvarm kokekaret på lav eller middels varme i ett til to minutter. Du kan se om kokekaret er klart ved å slippe noen dråper vann ned i det, og se om vannet spretter rundt. Etter riktig forvarming må du helle i 2-3 teskjeer olje eller nok til å dekke bunnen av kokekaret. Før du tilsetter maten er det best å tørke av eventuell fuktighet på maten, og la den nå romtemperatur. Når du tilsetter maten må du sørge for at det er en jevn stekelyd lyd når maten berører bunnen i kokekaret. Dette viser at maten tilberedes ved kontakt og skaper en naturlig barriere som forhindrer at den setter seg fast i bunnen. La maten ligge i fred fram til den er ferdig. De naturlige sukkeret i maten karamelliseres på overflaten. Dermed utvikles den gode smaken og sørger for at maten ikke setter seg fast i bunnen av kokekaret på en naturlig måte. Hvis lyden som maten lager når du legger den ned i stekepannen ligner mer på noe som sprekker har du for høy varme, og den kan sette seg fast.
BRUK ALDRI non-stick kokespray.
Denne misfargingen er en normal reaksjon når du blander rustfritt stål og varme. Det er veldig enkelt å fjerne det. Bruk enten et rengjøringsmiddel for rustfritt stål/kobber eller tøm litt sitronsaft eller eddik i kokekaret og tørk det deretter rent med et papirhåndkle eller en klut.
Håndtakene er laget av tykt rustfritt stål, og de leder varme svært sakte. Men sidehåndtakene kan imidlertid bli varme raskere enn lange håndtak, da de er nærmere selve kokekaret. Kontroller derfor alltid at platen du tilbereder maten på, ikke er større enn steke pannen. Tiden som brukes over varmekilden og temperaturinnstillingen bestemmer også hvor lenge håndtakene vil holde seg kjølige. Håndtak i rustfritt stål på lokk vil bli varmet opp raskere enn sidehåndtakene. Ved bruk i ovn vil alle håndtak definitivt bli varme. Det anbefales at du bruker grytekluter e.l. når du håndterer varme håndtak for å unngå at du brenner deg på hendene.
Ja. For å unngå at det dannes små hvite prikker eller groper må du koke væsker før du tilsetter salt. Deretter må du røre godt. Eller så kan du tilsette salt etter at det har startet å koke. Dette vil ikke forstyrre matlagingseffekten, men kan redusere skjønnheten til kokekaret i rustfritt stål.
Denne hvite filmen skyldes mineraler i vannet, eller stivelsen som enkelte matvarer avgir under matlagingsprosessen. Bruk enten et rengjøringsmiddel for rustfritt stål/kobber eller tøm litt sitronsaft eller eddik i kokekaret og tørk det deretter rent med et papirhåndkle eller en klut.
Det er mulig å få riper på kokekaret i rustfritt stål, spesielt når du bruker metallredskaper. Riper påvirker imidlertid ikke ytelsen til kokekaret. Vi foreslår at du bruker tre- eller plastredskaper når du lager mat. Vi anbefaler at du ikke bruker en potetstappere direkte i kokekaret. Tilsett salt til vannet først etter at det har kokt. Når saltkorn får kontakt med kaldt stål, vil de angripe stålet når varmen får de til å smelte. Vi foreslår også å rengjøre dem med et rengjøringsmiddel for rustfritt stål/kobber minst en gang i måneden for å holde kokekaret ditt skinnende.
Panne med non-stick belegg:
Rengjøring for hånd i såpevann er tilstrekkelig.
Pannen må rengjøres etter hver bruk for å fjerne fetthinnen som kan dannes på overflaten. Hinnen blir ikke borte med tørkepapir eller skylling, den varmes da opp ved neste gangs bruk og kan gi flekker.
Panner med non-stick belegg må ikke rengjøres med skurepulver eller skuresvamper. En nylonsvamp er anbefalt for innvendig og utvendig rengjøring.

Keramisk panne:
Vi anbefaler håndvask med vann og mildt oppvaskmiddel. Dette er det mest effektive.
Hvis pannen ikke blir ren nok ved normal rengjøring, ha litt eddik og vann i pannen og varm den opp. Vann- og eddikblandingen koker pannen ren. Skyll pannen godt, tørk den og smør den inn med for eksempel litt solsikkeolje. Da blir pannen så god som ny.
Ved smuss som er vanskelig å fjerne, ha pannen i varmt vann med et godt, fettløsende oppvaskmiddel. Hvis nødvendig, rengjør så pannen med en skuresvamp av plast og flytende skuremiddel.

Hard, anodisert panne:
For å forlenge pannens levetid, anbefaler vi håndvask med svamp uten skureeffekt.
Det utvendige belegget beskytter mot skader ved vask i oppvaskmaskin. Det er derfor svært viktig å bevare dette belegget, og vi anbefaler å unngå bruk av skuresvamper (Scotch Brite).
Ved rengjøring i oppvaskmaskin, bruk helst milde vaskemidler (flytende eller geléform).
Hyppig bruk av oppvaskmaskin er ikke anbefalt.
Håndvask uten skuresvamp forlenger levetiden.

Kokekar i rustfritt stål:
For daglig rengjøring er varmt såpevann tilstrekkelig. Vi anbefaler at du rengjør stekepannen grundig etter hver bruk, da matfilm som kan være igjen i stekepannen, kan forårsake misfarging og sette seg fast.
For at du skal greie å kvitte deg med matrester som har satt seg fast, eller misfarging og flekker som skyldes bruk av for høy varme, anbefaler vi at du rengjør produktet med et rengjøringsmiddel for rustfritt stål/kobber. Dette kan brukes både på inn- og utsiden.
Hvis vannet ditt har et høyt jerninnhold, kan det hende at du ser rustfargede flekker. Bruk et rensemiddel for rustfritt stål/kobber til å fjerne dette.
Noen deler kan vaskes i oppvaskmaskin, og andre deler kan ikke vaskes i oppvaskmaskin.

Kompatibilitet med oppvaskmaskin:
 • Gryte/stekepannedel: For å forlenge produktets levetid anbefaler vi kun håndvask. Ved vask i oppvaskmaskin bør det brukes milde vaskemidler som væske, gel eller pulver, ikke tablett eller pose. Enkelte deler kan bli sløve og misfarget på grunn av påvirkningen fra etsende vaskemidler. Vår garanti dekker ikke denne typen slitasje.

 • Spesielt håndtak (for eksempel i tre eller avtakbare håndtak som Ingenio): NEI, bare håndvask. Det anbefales å bruke en ikke-slipende svamp.

 • Kjelelokk (unntatt knotter av magnettypen): JA.

 • Avtakbare lokk-knapper av magnettypen: NEI, det kan føre til rusting.

 • Tetningslokk for oppbevaring: NEI, det kan føre til deformasjon.

For å forlenge levetiden til pannen anbefaler vi håndvask med en ikke-slipende svamp. Ved bruk av oppvaskmaskin anbefales det å bruke milde vaskemidler som en væske eller gel.
For å fjerne brente matflekker fra kokekar i rustfritt stål, må du fylle det med kaldt vann og koke det opp. La vannet avkjøles før vask. Et godt rengjøringsmiddel kan brukes til å fullføre rengjøringen. Bruk av stålull, stålbørste eller andre verktøy som kan skrape opp den polerte overflaten anbefales ikke.
Håndtak og knotter kan løsne etter en stund på grunn av kontinuerlig oppvarming og avkjøling av festene. Hvis dette skjer, må du stramme forsiktig med en passende skrutrekker, men ikke stram for mye.
• En oppbygging av matavsetninger/rester kan ha dannet seg i pannen. Dette kan være et resultat av at en matvare er overstekt i pannen, og kan vanligvis fjernes ved å fylle pannen med vann og oppvaskmiddel og la det stå over natten. Bruk deretter en blanding natron og vann, og gni forsiktig over pannen med en svamp som ikke er slipende (en skuresvamp med non-stick belegg). Non-stick belegget bør deretter overhales med litt matolje - gni oljen inn med et kjøkkenhåndkle og tørk deretter av alt som er overflødig.
• Stekepannen kan ha blitt overopphetet. Dette kan forårsake skade og misfarging på non-stick belegget. Når panner blir overopphetet ofte, vil dette føre til at non-stick belegget svekkes. Det røde merket (Thermo-Spot) i stekepanner er en varmeindikator og forteller deg når pannen har nådd den perfekte matlagingstemperaturen. Når merket blir sterkt rød, skal du redusere varmen for å vedlikeholde temperaturen. Ikke fortsett å varme opp pannen, da dette vil føre til at pannen og overflaten blir overopphetet.
• Hvis du rengjør i oppvaskmaskin bør du jevnlig gni non-stick belegget inn med litt olje, for å forhindre at belegget tørkes ut og for å sikre best mulig slippytelse.
• Pannen har blitt brukt på for høy varme eller på feil varmekilde, noe som har ført til at pannebunnen blir forvridd.
• Fyll heller aldri kaldt vann i en varm panne eller sett varme kokekar ned i kaldt vann. Plutselige forandringer i temperaturen kan forårsake at metallet vris, noe som resulterer i en ujevn bunn.
Vær forsiktig når du plasserer panner på gassplater siden antall støtteben varierer, og spesielt små panner kan trenge et kokestativ. De fleste gassplateprodusentene vil levere med kokeplaten eller det kan kjøpes separat.
Overdreven kraftbruk på utsiden av aluminiumsgryter eller -panner, som for eksempel kommer av at de blir mistet i gulvet eller truffet av noe, kan føre til at grytene/pannene blir misformet. (Gryten/pannen blir ikke misformet som følge av kokevarme).
Nei. Kjøkkenutstyr med non-stick belegg fra Tefal inneholder ikke PFOA. Dette kontrolleres jevnlig av uavhengige laboratorier, som bekrefter fraværet av PFOA i de ferdige produktene. Siden 2003 har tester regelmessig blitt utført av uavhengige laboratorier i mange land (Aromalyse og Ianesco i Frankrike, TüvSud i Hong Kong og SGS i Kina). Disse testene har systematisk bevist fraværet av PFOA i produkter med non-stick belegg fra Tefal.
Nei, non-stick belegget må påføres under den første produksjonsprosessen.
Det er svært sjeldent at non-stick belegget blir slitt under vanlig husholdningsbruk. Riktig bruk og stell vil gi bedre ytelse over tid. I de fleste tilfeller der non-stick belegget blir slitt, er det på grunn av overoppheting, oppskraping og/eller rengjøring med slipemidler.
Tefal har, som en del av sitt engasjement for kvalitet, tatt med øko-informasjon om «Helse og miljø» for sine Tefal-produkter med non-stick belegg. Denne forpliktelsen garanterer fraværet av PFOA, bly og kadmium i Tefal-belegg og garanterer at våre produkter med non-stick belegg er ufarlige for miljøet og forbrukeren. Denne øko-informasjonen er basert på den vanlige analysen som utføres av uavhengige laboratorier i mange land (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannia, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada, SGS i Kina). Denne forpliktelsen finner du på Tefal-merkets nettside, samt på emballasjen til kokekar med Tefal-belegg.
Tefals non-stick belegg er helt trygge. Mange lurer på om non-stick belegg i stekepanner er trygt, og denne bekymringen er stort sett knyttet til materialet PFOA. Non-stick belegg fra Tefal er imidlertid laget av PTFE, forkortelsen av det vitenskapelige navnet Polytetrafluoreten, og dette materialet er anerkjent som harmløst av offentlige helseforetak i Europa og i USA. PFOA og PTFE er to fullstendig ulike elementer. Kort oppsummert vil det si at kokekar med non-stick belegg fra Tefal er laget av PTFE og inneholder ikke PFOA. Videre har Tefal i mer enn 20 år forpliktet seg til ikke å bruke bly eller kadmium i kokekarene sine, for å kunne garantere at alle produktene deres er ufarlige.
PFOA er en standard engelsk forkortelse for Perfluoroktansyre. På sine ferdige produkter er Tefal forpliktet til å garantere fraværet av PFOA, bly og kadmium, og til å garantere at produktene med non-stick belegg er ufarlige for miljøet og forbrukeren.
Det er verken kadmium eller bly i non-stick beleggene og emaljen på kokekarene fra Tefal. Alt kokekaret vårt er designet og produser uten bly eller kadmium i mer enn 20 år. Du kan også finne denne Øko-informasjonen på emballasjen til produktene med non-stick belegg.
Non-stick belegg fra Tefal er et teknisk belegg laget av et polymer som heter Polytetrafluoreten (PTFE). Det er PTFE som gir kokekarene non-stick belegg-egenskapene. Offentlige helsemyndigheter i Europa og USA (ANSES, EFSA, FDA) har testet PTFE, og konkludert med at det er et stoff som ikke reagerer kjemisk med mat, vann eller rengjøringsmidler. Disse offentlige helsemyndighetene har bekreftet at PTFE-non-stick belegg på kokekar er ufarlig. Faktisk er PTFE så trygt at det ofte brukes av legestanden til belegg på pacemakere og de små rørene som er laget for å erstatte arterier. Det brukes også til kirurgiske prosedyrer for pasienter med alvorlig nyresykdom, og noen leddproteser er også delvis belagt med PTFE.
Den raskeste måten å sjekke om pannene dine fungerer med en induksjonskoketopp er å ta magnettesten på pannene. Dette er lett: hvis en magnet fester seg til bunnen av pannene, fungerer de på en kommersiell induksjonskoketopp.
Det er vanskelig å gi et bestemt antall år, fordi brukstiden varierer avhengig av bruksforhold og brukshyppighet. For å forlenge brukstiden bør du beskytte belegget mot unødvendig høye temperaturer, og unngå å varme det opp uten vann. Middels til lav varme er nok. Ikke lagre oppvarmet mat over lengre tid (én dag eller mer).
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.