Asparges stekt i stekepanne med jordbær, balsamicoeddik og grillet bacon

Asparges stekt i stekepanne med jordbær, balsamicoeddik og grillet bacon

Forrett

  • 4

    Antall personer

  • Dyrt

    Kostnad

  • Middels

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 20 til 24 grønne asparges
  • 40 g hel parmesan
  • 2 cl balsamicoeddik
  • 150 g jordbær
  • 8 skiver bacon eller flesk
  • Salt og pepper

Tilberedning

Vask og kutt jordbærene i 2 eller 4 biter avhengig av størrelsen.

Vask aspargesen. Fjern de små bladene langt stilken. Trim den litt. Brun baconskivene i stekepannen. Ta dem ut av stekepannen.

Ha litt olje i stekepannen. Brun og glaser aspargesen i olivenolje. Når aspargesen er al dente, løser du opp med balsamicoeddik. Slå av varmen. Ha på jordbærene og bland så godt at også de dekkes av eddik.

Legg baconskivene i formene. Ordne aspargesen og jordbærene på toppen.

Garner med parmesanstrø, gourmetsalt, pepper og litt olivenolje.