Fisk og chips

Fisk og chips

Snack

  • 7

    Antall personer

  • Rimelig

    Kostnad

  • Lett

    Vanskelighetsgrad

  • Tilberedningstid

  • Koketid

Ingredienser

  • 2 liter grønnsaksolje for steking
  • Salt
  • 4 x 200 g filetstykker av hyse eller torsk, med skinn og ben
  • 1 kopp vanlig mel
  • 1 kopp øl
  • 2 skilte egg - piskede eggehviter og eggeplommer i røren
  • 1,1 kg melne poteter - skrelt og kuttet i store biter

Tilberedning

Hell hele den vegetabilske oljen i et dypt fat eller en frityrgryte og varm opp til 150 °C.

Skåld de kuttede potetene i olje i ca. 4 minutter eller til de blir myke men ikke farget.

Bland melet og ølet, rør inn eggeplommene og før så varsomt inn eggehvitene.

Skru varmen opp til 170 °C, og fullfør tilberedningen ved å steke chipsene gyldenbrune.

Dypp fisken i røren, og friter et par minutter med chipsene til den blir gyldenbrun.

La retten tørke på kjøkkenpapir, strø salt på og server med brød og smør, sylteagurker og marinerte egg!