TEFAL CLIPSOMINUT' EASY

CLIPSOMINUT' EASY Enkel å åpne med én hånd.

Du kan tilberede en lang rekke retter på en rask og lett måte

ClipsoMinut'® Easy, trykkokeren av rustfritt stål som koker opptil dobbelt så fort*. Med stor nok kapasitet for hele familien og et lett, praktisk design er trykkokeren den ideelle løsningen for å lage god mat på et blunk.

TEFAL CLIPSOMINUT' EASY TRYKKOKER: Lett koking

Fra kjøtt og fisk til grønnsaker og til og med desserter: Trykkokeren ClipsoMinut'®

  • Easy gjør alt, opptil dobbelt så fort*.
  • Den er bygget for å vare - i solid rustfritt stål.
  • Gryten har ti års garanti, og er 30 % lettere enn en vanlig trykkoker.
  • Den passer perfekt til hele familien.
  • Åpnes og lukkes lett med én hånd.
Egenskaper
  • Lett å åpne med én hånd.

    Åpne og lukk trykkokeren enkelt med én hånd. 

  • 5 SIKKERHETSELEMENTER

    5 sikkerhetselementer for ekstra trygg trykkoking.

  • VITAMININNHOLDET BEVARES

    Opptil +80 % av C-vitamininnholdet bevares.*

    *med ClipsoMinut, sammenlignet med brokkoli kokt med en Tefal®-gryte

  • LETT Å BRUKE

    Åpne og lukk trykkokeren enkelt med én hånd.

  • PRAKTISK

    30 % lettere enn en Clipso® men med samme kapasitet.

  • RASK

     

    Koker dobbelt så fort.*

     

    *sammenlignet med koketiden i en Tefal®-gryte.

     

  • GARANTERT FOR Å VARE

    Gryten av rustfritt stål har 10 års garanti.

Tilbehør
Funksjoner – sammenligning
Opening/Closing System Arch-system  
Nutricook system  
One-handed opening    
   
Pot material Rustfritt stål  
Rustfritt stål  
Heat source INDUKSJON - GASS - ELEKTRISK - KERAMIKK - HALOGEN  
INDUKSJON - GASS - ELEKTRISK - KERAMIKK - HALOGEN  
Inside Coating/finish BØRSTET RUSTFRITT STÅL  
BØRSTET RUSTFRITT STÅL  
Outside coating/finish SPEIL POLERT RUSTFRITT STÅL  
SPEIL POLERT RUSTFRITT STÅL  
Pot capacity (number of persons) 4/6  
4-6  
Number of cooking Programs 1  
4  
Smart timer    
   
Recipe book    
   
Pots handles type Fast  
Fast  
Steam basket    
   
Additional lid NEI  
NEI  
Number of security devices 5  
5  
Steam release system Kontrollert  
Soft  
Pressure indicator    
   
Dishwasher safe    
   
Dishwasher safe details Except gasket and valve  
Except gasket, control module and timer  
Number of cooking programs 1  
4  

Ofte stilte spørsmål
Trykkokeren kan åpnes når den er avkjølt og når det indre trykket er redusert (når låsestiften eller trykkindikatoren - avhengig av modell - har gått helt ned).
Du kan bruke trykkokeren til dampkoking. Det er en høyverdig metode for matlaging av grønnsaker, fordi den bevarer vitaminer og næringsstoffer.
- Bruk ikke mer enn 750 ml væske.
- Bruk dampkurven, sett den på kokestativet eller løsne den fra festene på pannen (avhengig av modell) og pass på at maten ikke blir senket ned i vannet.
Ikke la det ligge igjen mat i trykkokeren før og etter matlaging. La den tilberedte maten din stå i kjøleskapet i en lukket beholder.
Sjekk:
• Koketid,
• Om varmekilden er skrudd opp nok etter at arbeidstrykket er nådd,
• Den riktige plasseringen av trykkregulatorventilen,
• Mengden væske.
Trykkoketidene kan være opptil tre ganger kortere enn i en tradisjonell kjele. Begynn med oppskriftene i oppskrifts-/instruksjonsboken som ble levert med kokeren din. Når du forstår prinsippene, kan de brukes på andre oppskrifter. Sørg for å bruke minst 250 ml væske.
Det er 2 metoder:
Slippe den ut sakte – vri gradvis programvelgeren til dampposisjon. Denne brukes til gryter, grønnsaker, kjøttbein og fiskeretter.
Slippe den ut raskt – plasser trykkokeren under kranen i en vask, og rett strålen med kaldt vann mot metalldelen av lokket. Denne metoden brukes til væskebaserte retter som supper, ris, pasta, melkepuddinger, eggekremer, kaker og puddinger, oppskrifter som inneholder ris eller pasta og oppskrifter med høyt flytende innhold, for å unngå at væsken skytes ut av dampventilen sammen med dampen når du slipper ut trykkregulatorventilen.

Når trykkindikatoren er nede, har alt trykk blitt sluppet ut.
Bruk alltid minst 250 ml væske.
De første fem minuttene er det normalt at trykket ikke stiger. Trykkokerens temperatur varmes fremdeles opp. Men hvis trykket ikke har steget etter de første fem til ti minuttene, må du kontrollere:
• at varmekilden er på og er innstilt på maksimal varme
• at lokket er ordentlig lukket
• at pakningen er riktig plassert og ikke skitten eller vridd
• at det er nok vann på tanken: minimum 250 ml
• at trykkbryteren står i riktig stilling (avhengig av modellen)
• at låseindikatoren eller trykkindikatoren ikke blokkeres (avhengig av modell)
i alle tilfeller, se bruksanvisningen for trykkokeren.
Bruk passende varmekilder. Se i bruksanvisningen for å finne ut hvilke varmekilder som egner seg. De modellene som har vår eksklusive diffusjonsbase, fungerer svært godt på alle typer kokeflater, inkludert induksjon. Bruk en kokeplate med en diameter som er lik eller mindre enn diameteren av trykkokeren.
• Trykkokeren er overfyllt.
• Varmen er for høy.
• Trykkregulatoren, låseindikatorstiften eller sikkerhetsinnretningen er blokkert, på grunn av utilstrekkelig vedlikehold, og hindrer normal drift.
Før du åpner kokeren, må du være sikker på at du har sluppet ut all dampen og at låseindikatorstiften er senket. Hvis du er sikker på at dampen er sluppet ut, rist produktet og se om låseindikatorstiften eller trykkindikatoren (avhengig av modell) senkes. Hvis dette ikke skjer, kan du prøve å sette kokeren under kaldt, rennende vann og prøve å åpne den på nytt.
Du kan bruke den som en stor kasserolle eller gryte. Til slike formål, kan du kjøpe et glasslokk til trykkokeren din.
Du kan lage praktisk talt hva som helst i trykkokeren: Du kan koke suppe, kjøtt, fisk og grønnsaker og i tillegg lage delikate desserter. Du kan se oppskriftsideer i kokeboka for trykkokeren eller på nettsiden vår.
• Slå av varmekilden.
• La trykkokeren avkjøles.
• Når du har åpnet trykkokeren, må du sjekke at dampen har sluppet ut og at låseindikatoren er riktig plassert (avhengig av modellen).
• Kontroller og rengjør alle arbeidsdeler og pakningen.
Hvis problemet vedvarer, må du ta med trykkokeren (alle delene av den) til et anbefalt servicesenter.
De fleste trykkokerne har 1 som innstilling for mat som grønnsaker og 2 som innstilling for kjøtt og frossen mat.
Kokingen begynner når trykkregulatorventilen slipper dampen jevnt ut, mens den lager en regelmessig hvesende lyd, på dette tidspunktet skal du skru ned varmen og beregne koketiden som er angitt i oppskriften. Med en Nutricook, varsler en alarm nummer to deg om at du må skru ned varmen til siste del av kokingen som gjøres på lav damp.
Det vil ta lengre tid før trykket bygges opp, men koketiden vil være den samme (når driftsventilen er aktivert).
Kurven er obligatorisk for dampkoking. Hvis du skal koke, kan du velge om du vil bruke den eller ikke.
Hvis du skal koke direkte i pannen, må du alltid helle i en minimumsmengde med væske (25 cl eller 8,8 fl. oz.).
Hvis du skal dampkoke, heller du 75 cl vann i bunnen av pannen.
Maksimal fylling: Fyll ikke trykkokeren over 2/3 av høyden på pannen.
Advarsel: Hvis trykkokeren er oppvarmet uten væske inni, må den sjekkes av et godkjent servicesenter.
Varmt såpevann er tilstrekkelig for ordentlig rengjøring av alle delene. Kjeler i rustfritt stål kan puttes i oppvaskmaskinen. Pakningen, trykkreguleringsventilen og sikkerhetsinnretningene skal rengjøres og kontrolleres separat etter hver bruk for å sikre at trykkokeren fungerer sikkert ved neste bruk. Lokket kan også vaskes i oppvaskmaskinen når kontrollpanelet og pakningen er fjernet fra lokket (avhengig av modell). Ikke plasser trykkokere av aluminium i oppvaskmaskinen.
Når det gjelder modeller i aluminium, kan du gjenta fremgangsmåten for førstegangsbruk med natron (se bruksanvisningen). Modellene i rustfritt stål kan vaskes med skuresvamp og spesialisert rensemiddel for rustfritt stål. Bruk aldri blekemiddel.
Pakningen bør skiftes ut hvert år. Hvis trykket ikke stiger i trykkokeren og det kommer damp ut av lokket, må du kontrollere at pakningen er riktig montert.
• Å bytte pakninger på modeller med klemmer (Trykkokerne 'Authentique' eller 'Actua'):
Fjern den gamle pakningen, kontroller at pakningshuset er rent. Monter den nye skjøten ved å skyve med fingrene for å få den på plass der den skal være. For å unngå skade på pakningen, må du ikke bruke en annen gjenstand.

• Å bytte ut pakningen på andre modeller:
Fjern den gamle pakningen og erstatt den med en ny.
189-1
189-2
Snu lokket på pannen. Snu håndtakene nedover, hvis modellen tillater det.
Ja, vi anbefaler at du rengjør lokkpakningen etter hver bruk med en svamp og oppvaskmiddel. Dette gjelder også husene til de modellene som har avtakbar pakning.
Når du setter avtakbare pakninger tilbake på plass, må du passe på at inskripsjonen «lokkside» (lid side) vender opp mot lokket.
Sett aldri tidsuret i oppvaskmaskinen eller under kranen, siden det ikke er vanntett.
Bruk aldri løsemidler.
Bruk kun en ren, tørr klut.
Kontroller at pakningen er riktig plassert inni lokket.
Pass på at sikkerhetspinnen eller trykkindikatoren er riktig plassert. Fjern og sett inn på nytt, om nødvendig.
Det er mulig å vri lokket frem til trykkøkningen starter. Det er ingenting feil med det.
Dette er Torx-skruer. De har ett hakk og kan brukes med en flatskrutrekker, så når et håndtak blir løst eller håndtaket må skiftes, kan du bruke en flatskrutrekker til å stramme dem. Torx-skrutrekkere kan kjøpes i de fleste hobbybutikker og jernvareforretninger.
Kontroller at det ikke er bulker, sprekker eller skade i håndtaket. Hvis det ikke er skade, må du stramme skruene ved hjelp av en flatskrutrekker. Hvis det er skade, må du skifte ut håndtaket.
Når matvarer som ris, som inneholder både protein og karbohydrater, blir kokt ved høye temperaturer, vil aminosyrene og sukkeret skilles og gi et grått utseende. Det vil ikke påvirke smaken, og er trygt å spise.
Flekker og merker som dannes på overflaten av panner og kjeler kommer fra mineraler kalsium, silisium, magnesium og jern. Disse forekommer naturlig i vann, og du trenger ikke bekymre deg for dette.
Kontroller følgende elementer:
• Senket du varmen når dampkontrollventilen startet for å frigjøre dampen kontinuerlig, noe som gir en konstant plystrende lyd?
• Slapp du ut damp etter koketiden?
Hvis du lar trykkokeren slippe ut dampen selv uten dekomprimering, vil maten fortsette å koke når apparatet er under trykk.
Når koketiden er avsluttet, bør du slå av varmen og slippe ut dampen.
Koketiden avhenger av mengder, størrelse på maten og din personlige smak.
Dette er normalt i løpet av de første minuttene.
Hvis dette fortsetter, må du velge damputslippsprogrammet og vente på at indikatoren for trykktilstedeværelse faller før du åpner trykkokeren.
Rengjør driftsventilen og damputløpet under kranen, og kontroller at klaffen til sikkerhetsventilen beveger seg.
• Fyll kokeren: minst 250 ml væske, maksimalt 2/3 av høyden eller enda mindre (avhengig av type mat og oppskrift).
• Lukk trykkokeren: Alle trykkokere er utformet slik at hvis de ikke er ordentlig lukket, kan ikke trykket bygge seg opp.
• Koking: Trykkokeren må plasseres på en varmekilde som er innstilt på maksimal varme. Deretter, i løpet av noen få minutter, når den en temperatur på over 100 °C (110 °C til 120 °C, avhengig av typen eller stillingen til trykkreguleringsventilen). Trykkregulatorventilen gjør at dampen slipper ut: Varmen skal da skrues ned og koketiden beregnes. Denne operasjonen gir en energibesparelse på opptil 70 % sammenlignet med konvensjonell tilberedning i vann.
• Når koketiden er over - dekomprimering: Når maten er ferdig, må varmekilden slås av og all damp slippes ut ved å sette trykkregulatorventilen til damputløsningsstillingen. Trykkokeren kan nå åpnes. Du kan slippe ut dampen fra trykkokeren raskere ved å sette den under kaldt springvann.
Hvis det lekker damp ut gjennom lokket, må du kontrollere om:
• lokket er lukket ordentlig, om tetningen sitter riktig inni lokket,
• tetningen er skitten? Hvis så er tilfelle, rengjør den,
• pakningen er i god stand – ikke glem å bytte den hvert år,
• tetningen fortsatt er egnet?
• tilstrammingen er tilstrekkelig på Authentique-modellene?
• dekselet er skadet eller bulket?
• lokket, sikkerhetsventilen og trykkregulatoren er rene?
• Kontroller at kanten på trykkokeren ikke er skadet.
Trykkokeren har mange systemer som garanterer sikkerhet ved bruk.
• Trygt lukkesystem (avhengig av modell): Trykkokeren er utstyrt med et sikkerhetssystem som forhindrer at trykket stiger hvis lokket ikke er fullstendig eller ordentlig lukket. Hvis lokket er plassert feil, vil sikkerhetssystemet forhindre at låseindikatorstiften stiger og dermed hindre at trykket bygger seg opp.
• System for sikker åpning (avhengig av modell): Hvis trykkokeren er under trykk, stiger låseindikatorstiften og forhindrer at trykkokeren kan åpnes. For at stiften skal kunne senkes, må trykket slippes ut og kun da er det mulig å åpne trykkokeren. Kontroller stillingen til låseindikatorstiften eller trykkindikatoren (avhengig av modell). Den må være i en lav posisjon for å kunne åpnes.
• Sikkerhet ved overskytende trykk: Hvis damputløpet blir blokkert under kokeprosessen, settes sikkerhetssystemet for overskytende damp inn:
1) Første trinn: Sikkerhetsventilen slipper ut trykket.
2) Andre trinn: Pakningen gjør det mulig å slippe ut trykket mellom lokket og kjelen.
3) Tredje trinn (avhengig av modell): Låseindikatorstiften stiger over håndtaket og gjør at trykket kan slippes ut vertikalt. Låseindikatorstiften må være satt på plass for å åpne trykkokeren etter at den er avkjølt.
Få den undersøkt hos en autorisert servicepartner.
Trykkokere som brukes på en kokeplate når rundt 118 °C på kyllingsymbolet og rundt 111 °C på grønnsakssymbolet.
Trykkokere koker ved 13 lb/psi - 0,9 bar for kjøtt og 8 lb/psi - 0,55 bar for grønnsaker.
Kun uten lokket, spesielt hvis maten skal brunes først.
Kokingen begynner når trykkregulatorventilen slipper dampen jevnt ut, mens den lager en regelmessig hvesende lyd. På dette tidspunktet skrur du varmen ned og beregner koketiden gitt i oppskriften.
Snu lokket opp ned på pannen, siden dette bidrar til å bevare levetiden til pakningen.
• Kontroller at du har minst 250 ml væske i kjelen.
• Kontroller at pakningen sitter riktig. Noen modeller har en stift inni lokket som er på linje med et lite hull i pakningen. Hvis stiften og hullet ikke er helt på linje, vil det påvirke trykket.
• Pakningen kan være skitten eller den er forvridd og må byttes. Pakninger bør byttes ut hvert år.
• Kontroller at regulatorventilen er ren og ikke blokkert av rester av mat.
• Kontroller at kanten på pannen er i god stand og at pannen ikke er forvrengt.
• Reguleringsventilen er ikke riktig plassert eller regulatoren er ikke i posisjon 1 eller 2 (avhengig av modell). Se bruksanvisningen for metoden som brukes med din spesifikke modell.
• Varmen er for lav. Bruk alltid høy varme for å få trykket opp i trykkokeren. Når det er gjort, og du får en sterk strøm av damp, senk varmen for å etablere en jevn strøm og start tidsberegningen fra dette punktet. Alle oppskrifter krever at varmen senkes når trykk er nådd.
• Låseindikatoren sitter fast. Dette er en låseindikatorstift eller trykkindikator (avhengig av modeller) som stiger når trykket bygges opp inni trykkokeren og faller når det slippes ut. Hvis det ikke stiger, kan det hende at trykkokeren må rengjøres. Se brosjyren for rengjøringsinstruksjoner for din spesifikke modell.
• Kontroller at lokket er riktig montert.
Dette brukes under transport for å hindre at lokket og pakningen klistres sammen. Det er trygt, men hvis du er bekymret, kan du vaske det av før bruk.
Trykkokeren er laget for å vare og tilpasse seg familiens utvikling.
Her er de anbefalte liter-kapasitetene:
• for 1 til 4 personer: 3 til 4,5 l
• for 4 til 6 personer: 6 l
• for 6 til 8 personer: 7,5 til 8 l
• for 7 til 10 personer: 10 l
Dette er fordi trykkoking går mye fortere enn tradisjonell koking.
Koketidene må, derfor, følges nøyaktig for å få gode resultater.
Noen modeller har spesifikke programmer for kjøtt eller grønnsaker, utformet for optimal koking.
Trykkoker kan brukes til koking (matvarene er nedsenket i vann med eller uten kurven) eller damping (mat blir plassert i kurven over vannmerket).
Den kan også brukes til å småkoke eller sautere før trykkoking eller til og med langkoking med lokk, men uten trykkøkning.
Nei, tidsuret er utformet for en type bruk.
Den håndterer de to koketrinnene, trykkoking og forsiktig koking. Den må derfor være på sin tiltenkte plass på lokket.
Ja. Bruk uten væske vil skade trykkokeren alvorlig.
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.