TEFAL INTUITION FRYPAN 28 CM

INTUITION FRYPAN 28 CM

Intuition, the range that makes cooking easy and guarantees delicious results.
Thanks to its smarts features and its unique design, Intuition frypan combines elegance and simplicity for reliable everyday performance.
The frypan is made of premium quality 18/10 Stainless Steel, guaranteed for 5 years. Its Titanium non-stick coating ensures an extreme resistance for a maximum durability.

 

Referanse: A7030674

Elegance & simplicity for everyday cooking

*Please check Cookware use & care and safety instructions

Egenskaper
    • The best 18/10 Stainless Steel Alloy for an extended lifetime
    • The best manufacturing expertise to increase the product resistance
    • The best product design to maximize durability, pleasure of cooking and comfort

Funksjoner
Product Family Frypan  
Dimension 28 CM  
Material Stainless Steel  
Heat source Induction - Gas - Electric- Ceramic- Halogen  
Oven compatibility Yes, up to 250°C (except glass lids)  
Dishwasher safe Yes  
Inside Coating/finish Non-Stick coating  
Thermo-Spot (Temperature indicator) Yes  
Outside coating/finish Mirror polished stainless steel  
Pouring Edge Yes  
Handle type Fixed  
Instruksjoner og håndbok
Ofte stilte spørsmål
Redskaper med non-stick belegg er spesielt utformet slik at mat ikke skal sette seg fast. Stekepannen eller gryten må imidlertid vedlikeholdes ordentlig. Da er følgende tips nyttig: Hell litt olje i stekepannen/gryten før den tas i bruk første gang, og vask og tørk den. Gjenta prosessen fra tid til annen hvis du vasker stekepannen/gryten regelmessig i oppvaskmaskinen. Det er også nødvendig å unngå overoppheting og riper, særlig de som forårsakes av bruk av metalltilbehør (stekespade, sleiver) og/eller på grunn av rengjøring med en skuresvamp.
Kun stekepanner, kasseroller eller sautepanner fra Ingenio-serien kan puttes i ovnen takket være de avtakbare håndtakene (sørg for at det avtakbare håndtaket er fjernet). Kjøkkenredskaper skal aldri brukes i mikrobølgeovn eller konveksjonsovn.
• Vask stekepannen i varmt vann og oppvaskmiddel for å fjerne støv. Tørk den og gni litt matolje på non-stick belegget før den brukes for første gang. Fjern eventuell overflødig olje.
• Vask og tørk kjøkkenutstyret etter hver bruk.
Stekepanner: mellom 140 °C og 195 °C
Pannekakepanner: mellom 165 °C og 240 °C
Dette er den optimale temperaturen for å steke og varme opp mat. Denne indikatoren hjelper deg med å lage mat på en sunnere måte og ved optimal temperatur.
Du bør følge anbefalingene for bruk som er angitt på emballasjen eller i bruksanvisningen som følger med produktet. Til enkelte serier kan du bruke visse metallredskaper med unntak av kniver og visper. Hvis du derimot ønsker å forlenge levetiden til stekepanner og kasseroller, anbefaler vi sterkt at du ikke bruker metall. Velg plast eller tre.
Det keramiske beleggets slippegenskaper er mye mer begrenset, både når det gjelder ytelse og varighet, enn det klassiske (PTFE) belegget. Vi anbefaler at du lager mat med mer fett, samt å vaske kraftigere og med litt mer oppvaskmiddel. Hvis det er snakk om bakerester, anbefaler vi at du lar kjøkkenutstyret ligge i bløt i såpevann, muligens med litt hvit eddik.
Med tiden vil den keramiske basen få flekker det ikke er mulig å fjerne. Dette vil ikke svekke ytelsen til kjøkkenutstyret på noen måte og utgjør ingen helsefare.
• Bruk plast- eller treredskaper. I enkelte kjeler og panner kan du bruke visse metallredskaper, med unntak av kniver og visper (Se anbefalingene for bruk som er angitt på emballasjen eller i bruksanvisningen som følger med produktet).
• Unngå å skjære direkte i pannen.
• Ikke skjær i non-stick belegget. Små overflatemerker eller slitasje er vanlig og vil ikke påvirke kokekarenes ytelse.
• Ikke la kasserollene tørrkoke og ikke la tomme panner stå på en oppvarmet plate.
• Velg alltid riktig størrelse på kokeplpaten eller juster gassbrenneren slik at flammen bare berører bunnen av pannen og ikke opp langs sidene.
• Ikke la pannene være uten tilsyn mens du lager mat.
• La pannene avkjøles før rengjøring.
Ved termisk sjokk blir en panne forvridd (en overopphetet, tom panne, en varm panne i kontakt med kaldt vann eller plassert på en kald overflate, osv.).
Før du rengjør pannen, må du la den avkjøles til romtemperatur.
En forvridd panne vil ikke koke mat på en god måte.
Stekepanner skal ALDRI brukes i en mikrobølgeovn.
Avhengig av serien (kontroller emballasjen), kan de fleste metallredskaper brukes unntatt kniver, gafler og visper. Det bør imidlertid utvises forsiktighet ved bruk av metallredskaper. Unngå redskaper med skarpe kanter og unngå å skjære rett i pannen. Ikke stikk eller skjær hardt i non-stick belegget.
Nei. Tilberedning ved høy temperatur fører ikke til at tilberedningstiden blir mye kortere, og bidrar ikke til bedre kvalitet på maten. Det anbefales derfor å lage mat ved middels temperatur. En annen grunn til denne anbefalingen er at matlaging på høy temperatur kan skade non-stick belegget.
For å forlenge beleggets levetid, bør du bruke en liten mengde olje når du wokker eller griller. Du trenger ikke olje når du koker eller langkoker.
Panne med non-stick belegg:
Rengjøring for hånd i såpevann er tilstrekkelig.
Pannen må rengjøres etter hver bruk for å fjerne fetthinnen som kan dannes på overflaten. Hinnen blir ikke borte med tørkepapir eller skylling, den varmes da opp ved neste gangs bruk og kan gi flekker.
Panner med non-stick belegg må ikke rengjøres med skurepulver eller skuresvamper. En nylonsvamp er anbefalt for innvendig og utvendig rengjøring.

Keramisk panne:
Vi anbefaler håndvask med vann og mildt oppvaskmiddel. Dette er det mest effektive.
Hvis pannen ikke blir ren nok ved normal rengjøring, ha litt eddik og vann i pannen og varm den opp. Vann- og eddikblandingen koker pannen ren. Skyll pannen godt, tørk den og smør den inn med for eksempel litt solsikkeolje. Da blir pannen så god som ny.
Ved smuss som er vanskelig å fjerne, ha pannen i varmt vann med et godt, fettløsende oppvaskmiddel. Hvis nødvendig, rengjør så pannen med en skuresvamp av plast og flytende skuremiddel.

Hard, anodisert panne:
For å forlenge pannens levetid, anbefaler vi håndvask med svamp uten skureeffekt.
Det utvendige belegget beskytter mot skader ved vask i oppvaskmaskin. Det er derfor svært viktig å bevare dette belegget, og vi anbefaler å unngå bruk av skuresvamper (Scotch Brite).
Ved rengjøring i oppvaskmaskin, bruk helst milde vaskemidler (flytende eller geléform).
Hyppig bruk av oppvaskmaskin er ikke anbefalt.
Håndvask uten skuresvamp forlenger levetiden.
Noen deler kan vaskes i oppvaskmaskin, andre deler kan ikke. (Se under). Hvis den vaskes i oppvaskmaskin, bruk et nøytralt oppvaskmiddel når den rengjøres. Noen oppvaskmaskiner er kanskje ikke kompatible med gryter/stekepanner, så du må sjekke brukerhåndboken til oppvaskmaskinen før bruk.
Kompatibel med oppvaskmaskin:
Del av gryte/stekepanne: Ja
Spesialhåndtak: Ja
Kokelokk: (unntatt knott av magnettyper): Ja
Avtakbare knotter av magnettyper på lokket: NEI (De kan ruste)
Forseglingslokk til oppbevaring: NEI (Det kan bli misformet)
For å forlenge levetiden til pannen, anbefaler vi at den håndvaskes med en svamp som ikke sliper. Bruk av oppvaskmaskin: Det er å foretrekke å bruke milde vaskemidler som en væske eller gele.
Håndtak og knotter kan løsne etter en stund på grunn av kontinuerlig oppvarming og avkjøling av festene. Hvis dette skjer, må du stramme forsiktig med en passende skrutrekker, men ikke stram for mye.
• En oppbygging av matavsetninger/rester kan ha dannet seg i pannen. Dette kan være et resultat av at en matvare er overstekt i pannen, og kan vanligvis fjernes ved å fylle pannen med vann og oppvaskmiddel og la det stå over natten. Bruk deretter en blanding natron og vann, og gni forsiktig over pannen med en svamp som ikke er slipende (en skuresvamp med non-stick belegg). Non-stick belegget bør deretter overhales med litt matolje - gni oljen inn med et kjøkkenhåndkle og tørk deretter av alt som er overflødig.
• Stekepannen kan ha blitt overopphetet. Dette kan forårsake skade og misfarging på non-stick belegget. Når panner blir overopphetet ofte, vil dette føre til at non-stick belegget svekkes. Det røde merket (Thermo-Spot) i stekepanner er en varmeindikator og forteller deg når pannen har nådd den perfekte matlagingstemperaturen. Når merket blir sterkt rød, skal du redusere varmen for å vedlikeholde temperaturen. Ikke fortsett å varme opp pannen, da dette vil føre til at pannen og overflaten blir overopphetet.
• Hvis du rengjør i oppvaskmaskin bør du jevnlig gni non-stick belegget inn med litt olje, for å forhindre at belegget tørkes ut og for å sikre best mulig slippytelse.
• Pannen har blitt brukt på for høy varme eller på feil varmekilde, noe som har ført til at pannebunnen blir forvridd.
• Fyll heller aldri kaldt vann i en varm panne eller sett varme kokekar ned i kaldt vann. Plutselige forandringer i temperaturen kan forårsake at metallet vris, noe som resulterer i en ujevn bunn.
Vær forsiktig når du plasserer panner på gassplater siden antall støtteben varierer, og spesielt små panner kan trenge et kokestativ. De fleste gassplateprodusentene vil levere med kokeplaten eller det kan kjøpes separat.
Overdreven kraftbruk på utsiden av aluminiumsgryter eller -panner, som for eksempel kommer av at de blir mistet i gulvet eller truffet av noe, kan føre til at grytene/pannene blir misformet. (Gryten/pannen blir ikke misformet som følge av kokevarme).
Nei. Kjøkkenutstyr med non-stick belegg fra Tefal inneholder ikke PFOA. Dette kontrolleres jevnlig av uavhengige laboratorier, som bekrefter fraværet av PFOA i de ferdige produktene. Siden 2003 har tester regelmessig blitt utført av uavhengige laboratorier i mange land (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannia, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Disse testene har systematisk bevist fraværet av PFOA i produkter med non-stick belegg fra Tefal.
Nei, non-stick belegget må påføres under den første produksjonsprosessen.
Det er svært sjeldent at non-stick belegget blir slitt under vanlig husholdningsbruk. Riktig bruk og stell vil gi bedre ytelse over tid. I de fleste tilfeller der non-stick belegget blir slitt, er det på grunn av overoppheting, oppskraping og/eller rengjøring med slipemidler.
Tefal har, som en del av sitt engasjement for kvalitet, tatt med øko-informasjon om «Helse og miljø» for sine Tefal-produkter med non-stick belegg. Denne forpliktelsen garanterer fraværet av PFOA, bly og kadmium i Tefal-belegg og garanterer at våre produkter med non-stick belegg er ufarlige for miljøet og forbrukeren. Denne øko-informasjonen er basert på den vanlige analysen som utføres av uavhengige laboratorier i mange land (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannia, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada, SGS i Kina). Denne forpliktelsen finner du på Tefal-merkets nettside, samt på emballasjen til kokekar med Tefal-belegg.
Tefals non-stick belegg er helt trygge. Mange lurer på om non-stick belegg i stekepanner er trygt, og denne bekymringen er stort sett knyttet til materialet PFOA. Non-stick belegg fra Tefal er imidlertid laget av PTFE, forkortelsen av det vitenskapelige navnet Polytetrafluoreten, og dette materialet er anerkjent som harmløst av offentlige helseforetak i Europa og i USA. PFOA og PTFE er to fullstendig ulike elementer. Kort oppsummert vil det si at kokekar med non-stick belegg fra Tefal er laget av PTFE og inneholder ikke PFOA. Videre har Tefal i mer enn 20 år forpliktet seg til ikke å bruke bly eller kadmium i kokekarene sine, for å kunne garantere at alle produktene deres er ufarlige.
PFOA er en standard engelsk forkortelse for Perfluoroktansyre. På sine ferdige produkter er Tefal forpliktet til å garantere fraværet av PFOA, bly og kadmium, og til å garantere at produktene med non-stick belegg er ufarlige for miljøet og forbrukeren.
Det er verken kadmium eller bly i non-stick beleggene og emaljen på kokekarene fra Tefal. Alt kokekaret vårt er designet og produser uten bly eller kadmium i mer enn 20 år. Du kan også finne denne Øko-informasjonen på emballasjen til produktene med non-stick belegg.
Non-stick belegg fra Tefal er et teknisk belegg laget av et polymer som heter Polytetrafluoreten (PTFE). Det er PTFE som gir kokekarene non-stick belegg-egenskapene. Offentlige helsemyndigheter i Europa og USA (ANSES, EFSA, FDA) har testet PTFE, og konkludert med at det er et stoff som ikke reagerer kjemisk med mat, vann eller rengjøringsmidler. Disse offentlige helsemyndighetene har bekreftet at PTFE-non-stick belegg på kokekar er ufarlig. Faktisk er PTFE så trygt at det ofte brukes av legestanden til belegg på pacemakere og de små rørene som er laget for å erstatte arterier. Det brukes også til kirurgiske prosedyrer for pasienter med alvorlig nyresykdom, og noen leddproteser er også delvis belagt med PTFE.
Den raskeste måten å sjekke om pannene dine fungerer med en induksjonskoketopp er å ta magnettesten på pannene. Dette er lett: hvis en magnet fester seg til bunnen av pannene, fungerer de på en kommersiell induksjonskoketopp.
Det er vanskelig å gi et bestemt antall år, fordi brukstiden varierer avhengig av bruksforhold og brukshyppighet. For å forlenge brukstiden bør du beskytte belegget mot unødvendig høye temperaturer, og unngå å varme det opp uten vann. Middels til lav varme er nok. Ikke lagre oppvarmet mat over lengre tid (én dag eller mer).
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.