Expertise

Expertise Smak utsøkt mat, hver dag!

Fremragende stekepanne med hensyn til holdbarhet: TITANIUM EXCELLENCE belegg. Ypperlig smak: THERMO-SPOT teknologi

Takket være den avanserte teknologien er

Tefals gryter og stekepanner førsteklasses produkter både når det gjelder holdbarhet og matlagingsresultater:

 • Thermo-Spot®-merket blir helt rødt når stekepannen har fått den ideelle temperaturen for perfekt bruning.

Dette garanterer:

 • perfekt konsistens, perfekt farge, perfekt smak.
 • For velsmakende måltider hver eneste dag.

Enestående, ekstra tykk, hard bunn av titan:

 • patentert smelteteknologi og nytt toppbelegg forsterket med titanpartikler:
  • Titanium Excellence:
   • varer opptil 3 ganger lenger.
   • Titanium Excellence-belegget varer opptil 3 ganger lenger enn Titanium Force-belegget.

Serien omfatter følgende artikler:

 • 24 cm stekepanne
 • 28 cm stekepanne
 • 32 cm stekepanne
 • 24 cm sautepanne
 • 25 cm pannekakepanne
 • 26x26 grillpanne
 • 28 cm wokpanne
Egenskaper
 • 2100089863_B1.jpg

  Titanium Excellence

  Nytt toppbelegg forsterket med titanpartikler.

 • 2100089863_B2.jpg

  Thermo-Spot

  Thermo-Spot®-merket blir helt rødt når stekepannen har fått den ideelle temperaturen for perfekt bruning. Det garanterer: Perfekt konsistens Perfekt farge Perfekt smak for deilige og velsmakende retter hver dag

 • 2100089863_B4.jpg

  Koketoppkompatibilitet

  Egnet for alle koketopper inkludert induksjon

 • 2100089863_B3.jpg

  NON-STICK-BELEGG PÅ UTSIDEN

  Lett rengjøring og praktisk matlaging

 • 2100089863_B5.jpg

  Vår forpliktelse: Sunn matlaging, miljøvennlig tenkning

  Vårt mål er å lage solide artikler som du vil kunne bruke svært lenge, samtidig som vi tar vare på miljøet gjennom resirkulerbare produkter med et sikkert non-stick-belegg* (uten PFOA, uten bly, uten kadmium).

 • default

  Tefal: Verdenslederen innen koke- og stekeutstyr*

  Bare Tefal går så langt for å garantere perfekte kokeresultater. Enda en grunn til å velge Tefal. * Data fra 2016 fra et uavhengig panel, merkesalg, kategorien koke-/stekeutstyr

Instruksjoner og håndbok
Ofte stilte spørsmål
Redskaper med slippbelegg er spesielt utformet slik at mat ikke skal sette seg fast. Stekepannen eller gryten må imidlertid vedlikeholdes ordentlig. Da er følgende tips nyttig: Hell litt olje i stekepannen/gryten før den tas i bruk første gang, og vask og tørk den. Gjenta prosessen fra tid til annen hvis du vasker stekepannen/gryten regelmessig i oppvaskmaskinen. Det er også nødvendig å unngå overoppheting og riper, særlig de som forårsakes av bruk av metalltilbehør (stekespade, sleiver) og/eller på grunn av rengjøring med en skuresvamp.
Kun stekepanner, kasseroller eller sautepanner fra Ingenio-serien kan puttes i ovnen takket være de avtakbare håndtakene (sørg for at det avtakbare håndtaket er fjernet). Kjøkkenredskaper skal aldri brukes i mikrobølgeovn eller konveksjonsovn.
• Vask stekepannen i varmt vann og oppvaskmiddel for å fjerne støv. Tørk den og gni litt matolje på slippbelegget før den brukes for første gang. Fjern eventuell overflødig olje.
• Vask og tørk kjøkkenutstyret etter hver bruk.
Stekepanner: mellom 140 °C og 195 °C
Pannekakepanner: mellom 165 °C og 240 °C
Dette er den optimale temperaturen for å steke og varme opp mat. Denne indikatoren hjelper deg med å lage mat på en sunnere måte og ved optimal temperatur.
Du bør følge anbefalingene for bruk som er angitt på emballasjen eller i bruksanvisningen som følger med produktet. Til enkelte serier kan du bruke visse metallredskaper med unntak av kniver og visper. Hvis du derimot ønsker å forlenge levetiden til stekepanner og kasseroller, anbefaler vi sterkt at du ikke bruker metall. Velg plast eller tre.
Det keramiske beleggets slippegenskaper er mye mer begrenset, både når det gjelder ytelse og varighet, enn det klassiske (PTFE) belegget. Vi anbefaler at du lager mat med mer fett, samt å vaske kraftigere og med litt mer oppvaskmiddel. Hvis det er snakk om bakerester, anbefaler vi at du lar kjøkkenutstyret ligge i bløt i såpevann, muligens med litt hvit eddik.
Med tiden vil den keramiske basen få flekker det ikke er mulig å fjerne. Dette vil ikke svekke ytelsen til kjøkkenutstyret på noen måte og utgjør ingen helsefare.
• Bruk plast- eller treredskaper. I enkelte kjeler og panner kan du bruke visse metallredskaper, med unntak av kniver og visper (Se anbefalingene for bruk som er angitt på emballasjen eller i bruksanvisningen som følger med produktet).
• Unngå å skjære direkte i pannen.
• Ikke skjær i slippbelegget. Små overflatemerker eller slitasje er vanlig og vil ikke påvirke kokekarenes ytelse.
• Ikke la kasserollene tørrkoke og ikke la tomme panner stå på en oppvarmet plate.
• Velg alltid riktig størrelse på kokeplpaten eller juster gassbrenneren slik at flammen bare berører bunnen av pannen og ikke opp langs sidene.
• Ikke la pannene være uten tilsyn mens du lager mat.
• La pannene avkjøles før rengjøring.
Ved termisk sjokk blir en panne forvridd (en overopphetet, tom panne, en varm panne i kontakt med kaldt vann eller plassert på en kald overflate, osv.).
Før du rengjør pannen, må du la den avkjøles til romtemperatur.
En forvridd panne vil ikke koke mat på en god måte.
Stekepanner skal ALDRI brukes i en mikrobølgeovn.
Avhengig av serien (kontroller emballasjen), kan de fleste metallredskaper brukes unntatt kniver, gafler og visper. Det bør imidlertid utvises forsiktighet ved bruk av metallredskaper. Unngå redskaper med skarpe kanter og unngå å skjære rett i pannen. Ikke stikk eller skjær hardt i slippbelegget.
Ja. Høye temperaturer kan svi maten, lage flekker og forårsake at pannene blir forvridd. I tillegg kan overoppheting forårsake at slippbelegget taper yteevne. En moderat temperatur er tilstrekkelig til matlaging, fordi aluminium varmes opp jevnt. Hvis pannen varmes opp til meget høy temperatur, uten noe i den, kan det forårsake skade.
Nei. Tilberedning ved høy temperatur fører ikke til at tilberedningstiden blir mye kortere, og bidrar ikke til bedre kvalitet på maten. Det anbefales derfor å lage mat ved middels temperatur. En annen grunn til denne anbefalingen er at matlaging på høy temperatur kan skade slippbelegget.
For å forlenge beleggets levetid, bør du bruke en liten mengde olje når du wokker eller griller. Du trenger ikke olje når du koker eller langkoker.
Panne med slippbelegg:
Håndvask i såpevann er nok.
Pannen må rengjøres hver gang den har vært i bruk for å fjerne fettfilmen som kan ligge på overflaten. Hvis pannen bare tørkes av med et tørkepapir eller skylles i vann, vil ikke filmen fjernes helt og kan koke neste gang du bruker pannen. Da kan det oppstå flekker.
Panner med slippbelegg må ikke rengjøres med skurepulver eller skuresvamper. En nylonsvamp er ideell for både innsiden og utsiden av pannen.

Keramisk panne:
Vi anbefaler at du vasker de keramiske pannene for hånd, med vann og et mildt vaskemiddel. Dette er den mest effektive måten. Hvis pannen ikke blir ren nok ved vanlig oppvask, kan du tilsette en sprut av eddik og vann i pannen og varme den opp. Blandingen av vann/eddik vil koke pannen ren. Etter dette må pannen renses godt, tørkes og gnis inn med litt nøytral, vegetabilsk olje (for eksempel solsikkeolje). Da blir pannen din så god som ny. For å fjerne stiv smuss, kan du legge pannen i bløt først med varmt vann og et godt avfettende oppvaskmiddel. Deretter kan du, om nødvendig, rengjøre pannen med en skureklut i plast og litt flytende, slipende vaskemiddel.
Noen deler kan vaskes i oppvaskmaskin, andre deler kan ikke. (Se under). Hvis den vaskes i oppvaskmaskin, bruk et nøytralt oppvaskmiddel når den rengjøres. Noen oppvaskmaskiner er kanskje ikke kompatible med gryter/stekepanner, så du må sjekke brukerhåndboken til oppvaskmaskinen før bruk.
Kompatibel med oppvaskmaskin:
Del av gryte/stekepanne: Ja
Spesialhåndtak: Ja
Kokelokk: (unntatt knott av magnettyper): Ja
Avtakbare knotter av magnettyper på lokket: NEI (De kan ruste)
Forseglingslokk til oppbevaring: NEI (Det kan bli misformet)
For å forlenge levetiden til pannen, anbefaler vi at den håndvaskes med en svamp som ikke sliper. Bruk av oppvaskmaskin: Det er å foretrekke å bruke milde vaskemidler som en væske eller gele.
Håndtak og knotter kan løsne etter en stund på grunn av kontinuerlig oppvarming og avkjøling av festene. Hvis dette skjer, må du stramme forsiktig med en passende skrutrekker, men ikke stram for mye.
• En oppbygging av matavsetninger/rester kan ha dannet seg i pannen. Dette kan være et resultat av at en matvare er overstekt i pannen, og kan vanligvis fjernes ved å fylle pannen med vann og oppvaskmiddel og la det stå over natten. Bruk deretter en blanding natron og vann, og gni forsiktig over pannen med en svamp som ikke er slipende (en skuresvamp med slippbelegg). Slippbelegget bør deretter overhales med litt matolje - gni oljen inn med et kjøkkenhåndkle og tørk deretter av alt som er overflødig.
• Stekepannen kan ha blitt overopphetet. Dette kan forårsake skade og misfarging på slippbelegget. Når panner blir overopphetet ofte, vil dette føre til at slippbelegget svekkes. Det røde merket (Thermo-Spot) i stekepanner er en varmeindikator og forteller deg når pannen har nådd den perfekte matlagingstemperaturen. Når merket blir sterkt rød, skal du redusere varmen for å vedlikeholde temperaturen. Ikke fortsett å varme opp pannen, da dette vil føre til at pannen og overflaten blir overopphetet.
• Hvis du rengjør i oppvaskmaskin bør du jevnlig gni slippbelegget inn med litt olje, for å forhindre at belegget tørkes ut og for å sikre best mulig slippytelse.
• Pannen har blitt brukt på for høy varme eller på feil varmekilde, noe som har ført til at pannebunnen blir forvridd.
• Fyll heller aldri kaldt vann i en varm panne eller sett varme kokekar ned i kaldt vann. Plutselige forandringer i temperaturen kan forårsake at metallet vris, noe som resulterer i en ujevn bunn.
Vær forsiktig når du plasserer panner på gassplater siden antall støtteben varierer, og spesielt små panner kan trenge et kokestativ. De fleste gassplateprodusentene vil levere med kokeplaten eller det kan kjøpes separat.
Overdreven kraftbruk på utsiden av aluminiumsgryter eller -panner, som for eksempel kommer av at de blir mistet i gulvet eller truffet av noe, kan føre til at grytene/pannene blir misformet. (Gryten/pannen blir ikke misformet som følge av kokevarme).
Beleggene våre er kjent for ikke å gå i oppløsning under normale bruksforhold. Hvis Tefal stekepanner eller kasseroller ikke brukes riktig, og en partikkel av belegget utilsiktet svelges, er det ingen helsefare forbundet med det siden partiklene er giftfrie. De vil passere gjennom kroppen uten å bli absorbert, som enhver annen fiber. Faktisk er slippbelegget så trygt at det ofte brukes av legestanden som belegg på pacemakere og de små rørene som er laget for å erstatte arterier.
Alle slippbelegg inneholder PTFE, forkortelsen for polytetrafluoretylen, et plastpolymer. Det er en glatt ingrediens, bestående av molekyler av tetrafluoretylen som bare inneholder karbon og fluor. Slippbelegget angripes ikke av syre eller alkaliske baser, og forblir stabilt under matlaging. Franske, europeiske og amerikanske helsemyndigheter har godkjent bruk av slippbelegg med PTFE på kokekar. Stoffet produserer ikke noen kjemisk reaksjon når det kommer i kontakt med mat, vann eller rengjøringsmidler. Ved absorpsjon er det helt ufarlig for kroppen. Det passerer gjennom kroppen uten å bli absorbert, som enhver annen fiber. Faktisk er slippbelegget så trygt, fra et helseperspektiv, at det ofte brukes av legestanden som belegg på pacemakere og små rør som erstatter arterier.
Nei. Kjøkkenutstyr med slippbelegg fra Tefal inneholder ikke PFOA. Dette kontrolleres jevnlig av uavhengige laboratorier, som bekrefter fraværet av PFOA i de ferdige produktene. Siden 2003 har tester regelmessig blitt utført av uavhengige laboratorier i mange land (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannia, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada og SGS i Kina). Disse testene har systematisk bevist fraværet av PFOA i produkter med slippbelegg fra Tefal.
Nei, slippbelegget må påføres under den første produksjonsprosessen.
Det er svært sjeldent at slippbelegget blir slitt under vanlig husholdningsbruk. Riktig bruk og stell vil gi bedre ytelse over tid. I de fleste tilfeller der slippbelegget blir slitt, er det på grunn av overoppheting, oppskraping og/eller rengjøring med slipemidler. Overdreven overoppheting kan forårsake at pannens overflate tørker opp og flasser. Denne typen skade dekkes ikke av garantien. Hvis du av og til bruker høy varme eller overoppheter pannene dine, anbefaler vi at du pleier belegget på kokekarene dine oftere.
Tefals slippbelegg er helt trygge. Mange lurer på om slippbelegg i stekepanner er trygt, og denne bekymringen er stort sett knyttet til materialet PFOA. Slippbelegg fra Tefal er imidlertid laget av PTFE, forkortelsen av det vitenskapelige navnet Polytetrafluoreten, og dette materialet er anerkjent som harmløst av offentlige helseforetak i Europa og i USA. PFOA og PTFE er to fullstendig ulike elementer. Kort oppsummert vil det si at kokekar med slippbelegg fra Tefal er laget av PTFE og inneholder ikke PFOA. Videre har Tefal i mer enn 20 år forpliktet seg til ikke å bruke bly eller kadmium i kokekarene sine, for å kunne garantere at alle produktene deres er ufarlige. Du finner denne forpliktelsen gjennom Øko-informasjonen fremsatt av SEB-konsernet.
PFOA er en standard engelsk forkortelse for Perfluoroktansyre. PFOA brukes i produksjonsprosessen av mange produkter, for eksempel slippbelegg, kompatibel mikrobølgeemballasje, noen tekstiler, flekkbestandige tepper, pizza-bokser som ikke absorberer fett osv. På sine ferdige produkter er Tefal forpliktet til å garantere fraværet av PFOA, bly og kadmium, og til å garantere at produktene med slippbelegg er ufarlige for miljøet og forbrukeren.
Det er verken kadmium eller bly i slippbeleggene og emaljen på kokekarene fra Tefal. Det ble for mange år siden oppdaget at disse stoffene kunne lekke ut av kokekaret under rengjøring i oppvaskmaskin, og feste seg på alt kjøkkenutstyr som var i maskinen. Når dette kjøkkenutstyret ble brukt til å spise eller lage mat kunne man få i seg kadmium og bly, som blir værende i kroppen. Tefal sluttet derfor å bruke bly og kadmium i sine produkter for mer enn 20 år siden. Du kan også finne denne Øko-informasjonen på emballasjen til produktene med slippbelegg.
Slippbelegg fra Tefal er et teknisk belegg laget av et polymer som heter Polytetrafluoreten (PTFE). Det er PTFE som gir kokekarene slippbelegg-egenskapene. Offentlige helsemyndigheter i Europa og USA har testet PTFE, og konkludert med at det er et stoff som ikke reagerer kjemisk med mat, vann eller rengjøringsmidler. Disse offentlige helsemyndighetene har bekreftet at PTFE-slippbelegg på kokekar er ufarlig. Faktisk er PTFE så trygt at det ofte brukes av legestanden til belegg på pacemakere og de små rørene som er laget for å erstatte arterier. Det brukes også til kirurgiske prosedyrer for pasienter med alvorlig nyresykdom, og noen leddproteser er også delvis belagt med PTFE.
Den raskeste måten å sjekke om pannene dine fungerer med en induksjonskoketopp er å ta magnettesten på pannene. Dette er lett: hvis en magnet fester seg til bunnen av pannene, fungerer de på en kommersiell induksjonskoketopp.
Det er vanskelig å oppgi antall år, fordi levetiden vil variere avhengig av bruksforholdene og bruksfrekvensen. For å forlenge levetiden, bør du beskytte det mot unødvendig høye temperaturer og avstå fra oppvarming uten vann inni. Medium til lav varme er tilstrekkelig. Hvis du koker på samme temperatur som du ville ha gjort hvis du brukte en wokpanne i jern, vil skaden oppstå raskt. Ikke oppbevar kokt mat over lang tid (en dag eller lenger).
SEB-konsernet har, som en del av sitt engasjement for kvalitet, tatt med øko-informasjon om «Helse og miljø» for sine Tefal-produkter med slippbelegg. Denne forpliktelsen garanterer fraværet av PFOA, bly og kadmium i Tefal-belegg og garanterer at våre produkter med slippbelegg er ufarlige for miljøet og forbrukeren. Denne øko-informasjonen er basert på den vanlige analysen som utføres av uavhengige laboratorier i mange land (INERIS i Frankrike, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS i Storbritannia, FABES Labs i Tyskland, MB Labs i Canada, SGS i Kina) (lenke til laboratoriesidene). Denne forpliktelsen finner du på Tefal-merkets nettside, samt på emballasjen til kokekar med Tefal-belegg.
Gå til «Tilbehør» i nettbutikken - der kan du enkelt finne alt du måtte trenge til produktet.
Finn mer detaljert informasjon i Garantidelen på denne nettsiden.